Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΒΕΒΑΙΗΣ ΝΙΚΗΣ


Μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να χαρακτήρισε πρώτο ημίχρονο τις ευρωεκλογές, αλλά το κλίμα που επικράτησε, μετά την ευρεία νίκη της Ν.Δ. με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες, είναι μιας ολοκληρωμένης νίκης. Σαν οι ευρωεκλογές να ήταν εθνικές εκλογές και νέος πρωθυπουργός της χώρας είναι πλέον ο αρχηγός της Ν.Δ. Πολύ επικίνδυνο για τον Κυρ. Μητσοτάκη, και ευθύνη έχουν τα μίντια και οι δημοσιογράφοι που μεταχειρίζονται εκείνο το αποτέλεσμα ως οριστικό. Τους βοηθούν, βλέπετε, οι δημοσκοπήσεις που συνεχίζουν να δίνουν ισχυρό προβάδισμα στο σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και οι διαβεβαιώσεις ειδικών και μη ότι δεν μπορούν να έλθουν τα πάνω κάτω. 

Μόνο με ισχυρή αυτοδυναμία η Ν.Δ. θα αυξήσει τις πιθανότητες μακροημέρευσης στην εξουσία.


Ακόμη όμως και αν υπάρχει λογική στην πεποίθηση ότι δεν μπορούν να έλθουν τα πάνω κάτω, κανείς και περισσότερο απ' όλους ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να ξεχνάει ότι απέναντί του έχει ένα κόμμα που η ηγεσία και τα στελέχη του έχουν ειδικά χαρακτηριστικό. Που η πλήρης ανικανότητα που έδειξαν στην άσκηση διοίκησης είναι ευθέως αντίστροφη με την ικανότητά τους στην ίντριγκα, στις τρικλοποδιές, στον διχασμό, στη λασπολογία, στη ναρκοθέτηση, στην αυταπάτη και στο ψέμα. Κάτι που ισχύει για όλους, συμπεριλαμβανομένων των δήθεν μετριοπαθών και κυρίως μετρίων, όπως ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ο Γ. Δραγασάκης, ο Γ. Σταθάκης, και μερικών άλλων, που αρκετοί τους θεωρούν πιο ευπρεπείς.

Τούτων λεχθέντων, καλό είναι να επισημανθεί ότι η απόφαση να γίνουν οι εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου εντάσσεται σε αυτή την έφεση που έχουν ο Αλ. Τσίπρας και οι δικοί του στην ίντριγκα και στην τρικλοποδιά. Μετά την πρώτη, πρόχειρη αντίδραση του πρωθυπουργού τη νύχτα των ευρωεκλογών, σκέφτηκαν ότι θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους για μια καλύτερη εμφάνιση αν κερδίσουν μερικές ημέρες ακόμη. Για να συντηρήσουν την ψηφοθηρική πολιτική τους ( π.χ. ακόμη και τώρα o απερίγραπτος Γαβρόγλου προτείνει προσλήψεις εκπαιδευτικών έως το 2022 ή προωθούν ευεργετικές ρυθμίσεις για τους ταξιτζήδες), αλλά και για να δημιουργήσουν προβλήματα στους αντιπάλους τους. Σκέφτηκαν προφανώς ότι η έναρξη της περιόδου των διακοπών, σε συνδυασμό με την απασχόληση στον τουριστικό τομέα και τη ζέστη, θα πλήξει περισσότερο την αποφασιστικότητα και τη συσπείρωση των μεσαίων στρωμάτων που τάσσονται υπέρ της Ν.Δ.

Οι σατανικές σκέψεις τους έχουν βάση. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, το δώρο που έκανε η Φώφη Γεννηματά εκπαραθυρώνοντας τον Ευ. Βενιζέλο, και οδηγώντας έτσι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ στην έξοδο από το ΚΙΝΑΛ, και διάφορα άλλα συν , ίσως να μην αποδειχθούν αρκετά για μια ικανοποιητική αυτοδυναμία, αν χαλαρώσει το πάθος να φύγουν αυτοί και το κατακαλόκαιρο πλήξει με αποχή τη Ν.Δ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι νεοδημοκράτες είναι υποχρεωμένοι να πείσουν τον κόσμο τους να ψηφίσει στις 7 Ιουλίου, αν θέλουν νίκη με ισχυρή αυτοδυναμία, όταν μάλιστα οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανεβασμένο σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Άλλωστε, μόνο με ισχυρή αυτοδυναμία θα αυξήσουν τις πιθανότητες μακροημέρευσης στην εξουσία!

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΑΓΚΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου