Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ενημέρωση ΕΠΑ.Λ. για την 1η κατανομή και την 2η περίοδο εγγραφών


Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 9:00 είναι διαθέσιμη η 1η κατανομή των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής που υποβλήθηκαν την περίοδο από 22 Μαΐου2019 έως και 17 Ιουνίου 2019 στα ΕΠΑΛ της χώρας.
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

  1. ​Όλα τα τμήματα του σχολείου σας εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα. Το «χρώμα» του κάθε τμήματος αλλάζει σε μαύρο (που σημαίνει μη ολιγομελές) ανάλογα με την επιβεβαίωση εγγραφής των μαθητών που θα κάνετε. Όταν επιβεβαιώσετε τον απαραίτητο αριθμό μαθητών που απαιτείται, βάσει της Υ.Α. Φ12/134644/Δ4/8-8-2017/ΦΕΚ 2891 Β’), τότε το τμήμα θα αλλάξει «χρώμα» από κόκκινο σε μαύρο.
  2. Όλοι οι μαθητές που κατανεμήθηκαν στο σχολείο σας εμφανίζονται με το πεδίο «Επιβεβαίωση Εγγραφής» Δεν ελέγχθηκε (τα ονόματα είναι με μαύρο χρώμα). Όταν ο μαθητής προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αλλάξετε την «Επιβεβαίωση Εγγραφής» σε ΝΑΙ, το όνομα του μαθητή αλλάζει χρώμα και γίνεται πράσινο. Αν ο μαθητής δεν έχει δικαίωμα να φοιτήσει στην τάξη για την οποία υπέβαλε αίτηση ή ο μαθητής θέλει να διαγράψει την αίτησή του, τότε επιλέγετε στο πεδίο της «Επιβεβαίωση Εγγραφής» το ΟΧΙ και το όνομα του μαθητή αλλάζει χρώμα και γίνεται κόκκινο.
    • ​​Αν μαθητής, μετά τη​​​ν κατανομή, για οποιονδήποτε λόγο, θέλει να διαγράψει την αίτησή του και να υποβάλει νέα, τότε πρέπει το σχολείο στο οποίο κατανεμήθηκε, να επιλέξει στο πεδίο «Επιβεβαίωση Εγγραφής», την επιλογή ΟΧΙ. Στην αμέσως επόμενη περίοδο εγγραφών ο μαθητής θα έχει την δυνατότητα διαγραφής της αίτησής του και υποβολή νέας αίτησης. Αν στο πεδίο «Επιβεβαίωση Εγγραφής», δεν υπάρχει η επιλογή ΟΧΙ αλλά οποιαδήποτε άλλη, ο μαθητής δεν μπορεί να διαγράψει την αίτησή του.
  3. Τα τμήματα τα οποία έχουν συμπληρώσει ή ξεπεράσει τον αριθμό των μαθητών που έχει δηλωθεί στη δυναμική του σχολείου δεν θα δέχονται άλλες Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής στις επόμενες περιόδους εγγραφών.
    • ​​Για τα τμήματα για τα οποία έχουν υποβληθεί περισσότερες Αιτήσεις Εγγραφής σύμφωνα με τη δυναμική του σχολείου από αυτές που μπορεί να εξυπηρετήσει η σχολική μονάδα, οι Διευθυντές/ντριες πρέπει να κάνουν κλήρωση μεταξύ των μαθητών που τοποθετήθηκαν στο σχολείο τους σύμφωνα με το Φ1α/114716/Δ4/09-07-2018 έγγραφό μας. Επίσης, σύμφωνα με την Φ1α/80206/Δ4/21-5-2019 Εγκύκλιο «Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020», όσοι/όσες μαθητές/-τριες έχουν προαχθεί από τάξη του ΕΠΑ.Λ. έχουν προτεραιότητα εγγραφής στη σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν. Συνεπώς, προτεραιότητα εγγραφής στη Σχολική Μονάδα έχουν όσοι/ες μαθητές/-τριες:
      • ​​φοιτούσαν το Σχ. Έτος 2018-19 στο ΕΠΑΛ στο οποίο έχουν υποβάλλει Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής​
      • δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο)
      • έχουν αδερφό/-ή που είναι ήδη εγγεγραμμένος/-η σε οποιαδήποτε τάξη του ΕΠΑ.Λ., ο άλλος αδελφός/-ή που επιθυμεί να εγγραφεί στο ίδιο ΕΠΑ.Λ., εγγράφεται κατά προτεραιότητα.
  4. ​Η επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών της 1ης κατανομής μπορεί να γίνεται μέχρι την 28η Ιουνίου 2019, καθώς και μετά τη 2η κατανομή που θα γίνει την 1η Ιουλίου 2019. Μετά τη 2η κατανομή, λόγω των Εθνικών Εκλογών όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 05-07-2019 και τη Δευτέρα 08-07-2019, η δυνατότητα επιβεβαίωσης εγγραφής θα παραμείνει ενεργοποιημένη για τους διευθυντές των Σχολικών Μονάδων μέχρι και τη 12η Ιουλίου και ώρα 15:00.
  5. Μαθητές που έκαναν αίτηση σε τάξη που δεν δικαιούνται να φοιτήσουν (π.χ. γιατί απορρίφθηκαν λόγο απουσιών), ή δεν προήχθησαν και πρέπει να επαναλάβουν την τάξη, έχουν ενημερωθεί μετά τα αποτέλεσμα της 1ης κατανομής και πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση στην επόμενη περίοδο εγγραφών.
  6. Τα Γυμνάσια της χώρας θα ενημερωθούν για την τοποθέτηση των μαθητών τους της Γ’ τάξης του 2018-2019 στα λύκεια για τα οποία υπέβαλαν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:00.
  7. Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την μετάπτωση των δεδομένων από το e-eggrafes στο myschool, θα καταχωριστούν στο myschool μόνο όσοι μαθητές έχουν επιβεβαιωθεί από τους/τις Διευθυντές/-ντριες. Επίσης τμήματα τα οποία είναι ολιγομελή και δεν έχουν εγκριθεί, είτε από τους Π.Δ.Ε., είτε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., δεν θα καταχωριστούν στο myschool.
Από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 09.00 έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 23.59 θα λειτουργεί η 2η περίοδος εγγραφών. Ηλεκτρονική Αίτηση θα υποβάλουν όσοι/-ες μαθητές/-τριες:
  • ​​δεν έχουν υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση για λόγους ανωτέρας βίας,
  • οι παραπεμπόμενοι/-ες μαθητές/-τριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. στην ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου