Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί το «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα των Σκοπίων «αποτελειώνει» τον Καμμένο

Μόνο τυχαία δεν είναι η «νευρικότητα» που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα ο Πάνος Καμμένος.
Η δημοσκοπική του κατάρρευση (σε όλες τις μετρήσεις βρίσκεται πέριξ του 1%) και η οποία σε συνδυασμό με το τεράστιο άδειασμα που του επιφύλαξε ο Τσίπρας σε ότι έχει να κάνει με την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Bόρεια Μακεδονία», σπρώχνουν τον Καμμένο στο να πραγματοποιήσει την ύστατη ζαριά για την πολιτική του επιβίωση.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η ένταση που επικράτησε στην τελευταία συνάντηση του με τον Τσίπρα στο Μαξίμου, οι διαρροές άρσης της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, καθώς και οι ευθείες απειλές εναντίον ανθρώπων των Μέσων Ενημέρωσης.

Είναι βέβαιο πως αν επικρατήσει τελικά το «ΝΑΙ» στο κυριακάτικο δημοψήφισμα των Σκοπίων, ο Πάνος Καμμένος θα υποχρεωθεί να αντιδράσει βίαια πολιτικά.
Γεγονός που γνωρίζουν στο Μαξίμου για αυτό και ήδη «λαμβάνουν» τα μέτρα τους, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με «πρόθυμους» βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Σκοπίων όταν έρθει στην ελληνική Βουλή.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες...

Και όλα αυτά, ενώ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, με νέα πανηγυρική του ανάρτηση σήμερα τονίζει τα «κέρδη» της χώρας του από τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και το μήνυμα στήριξης του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, τόσο ο Μάικ Πενς όσο και ο Εμμανουέλ Μακρόν «επιβεβαιώσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν "μακεδονικό" λαό και μια "μακεδονική γλώσσα" που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο».
Στο μήνυμά του, ωστόσο, απευθύνει άλλη μια φορά πρόσκληση για συμμετοχή στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου «για ψήφους υπέρ της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας».
«Μη μείνετε στο σπίτι σας. Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία» προσθέτει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.
Να θυμίσουμε ότι αίθσηση προκάλεσαν οι προχθεσινοβραδινές δηλώσεις Ζάεφ που προβλήθηκαν από το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ και στις οποίες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός φέρεται να δηλώνει πως «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας».
Ο Ζόραν Ζάεφ, ειδικότερα, δήλωνε πριν την ανασκευή του δημοσιεύματος: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».
Στην ίδια συνέντευξη ο Ζάεφ επαναλάμβανε ότι η κύρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα ο «μακεδονικός λαός» να έχει μία διεθνώς αναγνωρισμένη πατρίδα με αναγνωρισμένη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ κανείς δεν θα μπορεί κατόπιν να αρνηθεί «τη μακεδονική μας ταυτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου