Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

«Διευκρινίσεις σχετικά με τις εγγραφές μαθητών/τριων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) »

«Διευκρινίσεις σχετικά με τις εγγραφές μαθητών/τριων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) »
Ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών/τριών στα ΕΠΑ.Λ. σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
Από την Τρίτη 25/9/2018 εμφανίζονται στο Π.Σ. myschool οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες κατανεμήθηκαν μετά την υποβολή των κατ’ εξαίρεση Ηλεκτρονικών Αιτήσεων εγγραφής – Δηλώσεων προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes, οι μαθητές/τριες εγκεκριμένων ολιγομελών τμημάτων και οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες τροποποίησαν τις Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής – Δηλώσεις προτίμησης.
Από την Τετάρτη 26/9/2018 είναι δυνατή η εγγραφή στο Π.Σ. myschool των μαθητών/τριών που υπέβαλαν εκπρόθεσμη Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δηλώση προτίμησης και έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του οικείου Δ.Δ.Ε. για εγγραφή τους σε λειτουργούντα τμήματα.

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε άμεσα τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας να προβούν στις παρακάτω ενέργειες στο Π.Σ. myschool έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και συγκεκριμένα: α) στην κατανομή των μαθητών στα αντίστοιχα εγκεκριμένα τμήματα, β) στις αναθέσεις μαθημάτων στους καθηγητές, γ) στην καταχώριση (ως νέα εγγραφή) των μαθητών/τριών που υπέβαλαν εκπρόθεσμη, Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης, μετά την έγκριση των οικείων Δ.Δ.Ε. δ) στη δημιουργία ωρολογίου προγράμματος και σε οποιαδήποτε άλλη εργασία είναι απαραίτητη στο Π.Σ. myschool ώστε:


  • Να γίνει άμεσα διανομή βιβλίων των μαθημάτων ειδικότητας στις σχολικές μονάδες.
  • Να υπάρχει σαφής εικόνα για κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου:
  • Να πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Να ξεκινήσει το «Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας» περιόδου 2018-2019 το αργότερο μέχρι τις 15/10/ 2018.
  • Να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» για το τρέχον σχολικό έτος το αργότερο μέχρι τις 08/10/2018.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών παρακαλείσθε να προβείτε σε επιβεβαίωση δεδομένων στο Π.Σ. myschool.
Οι μαθητές που είχαν υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής Δήλωση προτίμησης σε μη εγκεκριμένα τμήματα και δεν είχαν διαγραφεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes μέχρι και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που στάλθηκαν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes στο Π.Σ. myschool. Οι μαθητές αυτοί πρέπει να εγγραφούν σε εγκεκριμένα τμήματα του σχολείου τους ή να μετεγγραφούν σε ΕΠΑΛ όπου λειτουργεί ο τομέας/ειδικότητα που είχαν επιλέξει με την αρχική Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής- Δήλωση προτίμησης. Η καταχώριση των μαθητών αυτών στο Π.Σ. myschool θα γίνει από τους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στους παραπάνω μαθητές:
  •  Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν σε διαφορετικό τομέα/ειδικότητα του σχολείου τους, μπορούν να πραγματοποιήσουν την εν λόγω εγγραφή μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, υποβάλλοντας αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στον/στην Διευθυντή/ντρια της σχολικής τους μονάδας για την αλλαγή τομέα/ειδικότητας λόγω μη έγκρισης ολιγομελούς τμήματος, επισυνάπτοντας την αρχική Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής- Δήλωση προτίμησης, προκειμένου να καταχωριστούν στο Π.Σ. myschool.
  • Όσοι επιθυμούν να μετεγγραφούν σε άλλο ΕΠΑΛ όπου λειτουργεί ο τομέας/ η ειδικότητα που είχαν επιλέξει με την αρχική Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης, θα πρέπει να εγγραφούν πρώτα στο σχολείο προέλευσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αρ. 10645/ΓΔ4/22-01-2018 (ΦΕΚ Β΄120/ 23-01-2018) Υ.Α., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και στη συνέχεια να μετεγγραφούν στο σχολείο υποδοχής, στην αντίστοιχη τάξη, και να κατανεμηθούν στον τομέα / στην ειδικότητα της αρχικής επιλογής τους.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου