Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αγιατολάχ του Ιράν προέβλεψε ότι η Ιερουσαλήμ σύντομα «θα απελευθερωθεί από το Ισραήλ»

Ο Αγιατολάχ του Ιράν προέβλεψε ότι η Ιερουσαλήμ σύντομα «θα απελευθερωθεί από το Ισραήλ»Ο ηγέτης της «ισλαμικής επανάστασης» του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου σε ενότητα, για να αντιταχθούν στο αμερικανικό και ισραηλινό σχέδιο για «μεταφορά» της διεθνώς αναγνωρισμένης πρωτεύουσας του Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ έχει ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσά του από το 1949.
Ο Ιρανός Ανώτατος Ηγέτης απηύθυνε το κάλεσμα για την Ιερουσαλήμ νωρίτερα την Τετάρτη, μιλώντας σε διεθνές ισλαμιστικό συνέδριο στην Τεχεράνη, στο οποίο συμμετέχουν τόσο σιίτες μουσουλμάνοι όσο και σουνίτες.

Την Τετάρτη στις 20.00 ώρα Ελλάδας αναμένεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την αναγνώριση των Ιεροσολύμων από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Ο Αγιατολάχ κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να πασχίσουν για την ελευθερία και τη λύτρωση της Ιερουσαλήμ, ενώ παρομοίασε τους ηγέτες των ΗΠΑ και του Ισραήλ με σύγχρονους Φαραώ.
Υπερβολικοί χαρακτηρισμοί από εκείνον που κρατά τη «διαδοχή» των Μεγάλων Βασιλέων της Περσίας, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία ως τύραννοι και καταπιεστές των αρχαίων εθνών της περιοχής.
«Ο μουσουλμανικός κόσμος θα σταθεί αναμφιβόλως ενάντια σε αυτή τη συνωμοσία και οι σιωνιστές θα υποστούν ένα βαρύ χτύπημα με αυτή τους την κίνηση και η αγαπημένη Παλαιστίνη θα απελευθερωθεί δίχως καμία αμφιβολία», πρόσθεσε.
Για να «δέσει» το κήρυγμά του, ισχυρίστηκε ότι οι τζιχαντιστές είναι δημιούργημα των Αμερικανών και των Σιωνιστών για να διχάσουν Σουνίτες και Σιίτες μουσουλμάνους.
Βεβαίως Σουνίτες και Σιίτες σφάζονται μεταξύ τους εδώ και αιώνες, πριν ακόμα εμφανιστούν Αμερικανοί ή Σιωνιστές πάνω στη γη.
Στο ίδιο συνέδριο είχε μιλήσει προηγουμένως και ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ο οποίος διαβεβαίωσε όλους ότι «η Ιερουσαλήμ ανήκει στο Ισλάμ, στους μουσουλμάνους και τους Παλαιστίνιους και δεν υπάρχει χώρος για νέους τυχοδιωκτισμούς από την παγκόσμια αλαζονεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου