Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Τροπολογία που αφορά την Ειδική Αγωγή



Με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών “Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών” τροποποιείται η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Παιδείας να καθορίζει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Με τη ρύθμιση που αντικαθίσταται, ο Υπουργός μπορούσε να καθορίζει μόνο τα καθήκοντα του ανωτέρω προσωπικού όταν υπηρετούσε στις ΣΜΕΑΕ ή στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ). Με την προτεινόμενη ρύθμιση, ο Υπουργός μπορεί να καθορίζεται καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του ως άνω προσωπικού και όταν υπηρετεί σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, γενικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Με την προτεινόμενη διάταξη ρυθμίζεται μια χρόνια εκκρεμότητα που υπάρχει ως προς το καθηκοντολόγιο των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου