Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Θ. ΤΣΟΥΧΛΟΥ, ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.



Χθες Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσε στη Ναύπακτο συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Κώστας Κατσαρός, αναφέροντας ότι "η Α ΕΛΜΕ συνεχίζει τις ενημερωτικές παρεμβάσεις για τα εκπαιδευτικά θέματα στην περιοχή. Μετά την συνέντευξη που δώσαμε σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Μεσολόγγι και αφορούσε κυρίως στην παρουσίαση στο ευρύ κοινό της κατάστασης στα σχολεία μας σήμερα, στη συζήτηση στη Ναύπακτο θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν καθώς και να ενημερωθούμε για τις συζητήσεις της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό".
Ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης, παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό τοπίο στην Αιτωλοακαρνανία εξηγώντας τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ σχετικά με τις φετινές τοποθετήσεις, τις μηδενικές σχεδόν αποσπάσεις και γενικά θέματα που το απασχόλησαν.

Ως εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, ο Θ. Τσούχλος αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο μας. Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των αλλαγών στα Γυμνάσια αλλά και οι νέες αλλαγές που προτείνονται για το νέο Λύκειο.
Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι όλες οι αλλαγές περνούν χωρίς τη συναίνεση του κλάδου, αν και υπάρχει απόφαση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή σε διάλογο με συγκεκριμένη βάση χωρίς να υπάρχει μέχρι και σήμερα ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου στο θέμα.
Σήμερα Τρίτη, ο κ. Τσούχλος επισκέφτηκε δύο νέα σχολεία στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου