Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - Κατάληψη στο ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Ντίσελντορφ .



Αγανακτισμένοι από τις ελλείψεις καθηγητών, οι μαθητές του ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Ντίσελντορφ προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων τους, επισημαίνοντας για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου: Κάναμε το λάθος και σας εμπιστευτήκαμε, με αποτέλεσμα να περιμένουμε δύο μήνες άπραγοι.


Είναι λυπηρό να στέλνονται στο υπουργείο δεκάδες επιστολές από πολλά σχολεία και συλλόγους γονέων και εσείς από πλευράς σας να απαντάτε γενικά και αόριστα, δίνοντας υποσχέσεις που δεν θα τηρήσετε . Σύμφωνα με τους μαθητές, οι αποσπάσεις του εξωτερικού δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα.

Εξάλλου, στα μέσα Οκτωβρίου οι σύλλογοι γονέων μαθητών στα σχολεία σε Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Βάδη Βυρτεμβέργη, Ανόβερο, Μόναχο, Κολονία, Νυρεμβέργη, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη και Φρανκφούρτη είχαν επισημάνει το πρόβλημα στον υπουργό.

Εμείς φαίνεται δεν είμαστε Έλληνες, ή μάλλον είμαστε β' κατηγορίας Έλληνες ανέφεραν σε επιστολή τους, επισημαίνοντας: Η Ελλάδα σε χειρότερες από τη σημερινή συγκυρία εποχές, συντήρησε και κράτησε τα σχολεία. Τα έξοδα, μάλιστα, των σχολείων αυτών σε απόλυτα νούμερα είναι ελάχιστα σε σχέση με το όφελος που έχει η πατρίδα μας από τα σχολεία αυτά. Η τελευταία επίθεση στα σχολεία αυτά έγινε με νόμο το 2011 και, δυστυχώς, ο κ. Γαβρόγλου έκανε ότι μπορούσε για να κλείσει τις σχολικές μονάδες μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου