Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, για την επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα


24 07 17mathimatica
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, δήλωσε:
«Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα αποτελεί μια πνοή ελπίδας ενάντια στα αρνητικά στερεότυπα που προβάλλονται για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτά τα θαυμάσια μυαλά συνέχισαν μια παράδοση χρόνων στις επιτυχίες των μαθητών μας σε τέτοιου τύπου επιστημονικές διοργανώσεις.

Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες μου σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και κατάφεραν με τις προσπάθειές τους να ανεβάσουν την Ελλάδα στην 1η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 3η θέση στην Ευρώπη και 12η θέση στον κόσμο.
Συγχαρητήρια, επίσης, στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία που συμβάλλει στην αναβάθμιση της μαθηματικής εκπαίδευσης και γνώσης, στους καθηγητές και στους γονείς τους, όπως και σε όλους όσους συνδράμουν ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια».
Σημειώνεται ότι στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, διακρίθηκαν οι εξής μαθητές:
Γεωργιάδης Βασίλειος - Χρυσό  Μετάλλιο, Μελάς Δημήτριος - Αργυρό Μετάλλιο, Λώλας Δημήτριος - Αργυρό Μετάλλιο, Τσιάμης Ραφαήλ - Αργυρό Μετάλλιο, Τσιντσιλίδας Δημήτριος - Αργυρό Μετάλλιο, Ψυρούκης Ραφαήλ - Χάλκινο Μετάλλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου