Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκικό πλοίο προσέκρουσε σε βράχια ανοιχτά της Κω

[Tribune]: Τουρκικό πλοίο προσέκρουσε σε βράχια ανοιχτά της ΚωΣτα παράλια της Κω βρίσκεται τις τελευταίες ώρες τουρκικό πλοίο που φέρει το όνομα Alcatras και φέρεται να έχει υποστεί ρήγμα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το kos24.gr, δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS, ενώ είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές με σκάφος, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα γνωστό το τι μεταφέρει.
Σημειώνεται ότι ο καπετάνιος του πλοίου συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, ενημερώνοντας ότι
μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά.
Εξάλλου, είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία, κάτι το οποίο όμως δεν επιτρέπεται λόγω των διεθνών κανονισμών.
Το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση 40 μέτρων από την ακτή, ενώ υπάρχει σε επιφυλακή η ελληνική ομάδα διάσωσης Κω και άνδρες του Λιμενικού σώματος και εάν κριθεί απαραίτητο θα εγκαταλείψουν, τα 5 με 6 μέλη του πληρώματος, το πλοίο με σχοινί.
Το «Alcatras» προσέκρουσε σε βράχια τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου