Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Συζητείται η πολυτροπολογία του υπ. Παιδείας στη Βουλή



Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται επί της αρχής η πολυτροπολογία που ρυθμίζει σειρά θεμάτων και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης   
Επαναφορά “τρίτης ανάθεσης” σε εκπαιδευτικούς
Την  επαναφορά της δυνατότητας  τρίτης ανάθεσης σε εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία μαθημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προβλέπει  διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Έτσι με τη ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας η νέα διάταξη του άρθρου 42 παρ 2, περ ζ του
νόμου 4186/13 θα ορίζει τα εξής:
Με απόφαση του υπουργού Παιδείας  , που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:
ζ) Ορίζεται η αντιστοιχία των διδασκόμενων μαθημάτων με τους κλάδους – ειδικότητες των εκπαιδευτικών σε πρώτη (α ́),  δεύτερη (β ́)  και τρίτη  (γ ́) ανάθεση.
Παράταση στη θητεία των Σχολικών Συμβούλων έως 28/2/17
Με τροπολογία που κατέθεσε ,προς ψήφιση, στη Βουλή,   ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παρατείνεται η θητεία  των υπηρετούντων Σχολικών Συμβούλων  έως 28-2-2017
Και οι δάσκαλοι μπορούν να γίνουν Διευθυντές ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ
Τη δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (σ.σ. η τροπολογία δεν αναφέρεται σε ειδικότητες)  να αποσπώνται ως Διευθυντές και Υποδιευθυντές των ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ, δίνει τροπολογία που κατέθεσε  , προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,  σε νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Τροπολογία για εκπαιδευτικούς με ανάπηρο τέκνο
Θα  εξομοιωθούν οι εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν γονείς ενός (1) ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,  σε νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Τα προσόντα του Διευθυντή της Σιβιτανιδείου
Τα προσόντα του Διευθυντή της Σιβιτανιδείου, καθορίζονται με τροπολογία που κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,
Δυνατότητα μετάταξης σε Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια Θράκης
Τη δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ 73 να μεταταγούν  σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών του κλάδου Θεολόγων σε Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια Θράκης, προβλέπει  διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Καταργείται διάταξη για εκπαιδευτικούς που ψηφίστηκε πριν ένα μήνα
Τροπολογία με την οποία καταργείται το άρθρο 71 ρου νόμου 4386 που ψηφίστηκε πριν ένα μήνα στη Βουλή, κατέθεσε προς ψήφιση, ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης.
Το άρθρο 71 που καταργείται    ορίζει τα εξής:
“Ως χρόνος κατά τον οποίο εξετάζεται η συνδρομή ή μη του κωλύματος της μη εκπληρώσεως της στρατιωτικής υπηρεσίας των περιληφθέντων σε πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού θεωρείται η ημερομηνία της ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας. Η ρύθμιση αυτή ισχύει και εφαρμόζεται αναδρομικά και για τους περιληφθέντες στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ παρελθόντων ετών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου