Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ



Με την παρoύσα διαμαρτυρία καταθέτουμε τον προβληματισμό και την ανησυχία μας για την κτηριακή υποδομή του 1ου Γενικού Λυκείου Αρτέμιδος, η οποία συντελεί στην όλο και αυξανόμενη δυσχέρεια στη λειτουργία του σχολείου σε παιδαγωγικό και διοικητικό επίπεδο, παρά τις υπερφιλότιμες προσπάθειες όλων μας να διατηρηθεί σε ευπρεπή επίπεδα.
Έχοντας την ευθύνη ως Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου  οφείλουμε να πάρουμε θέση και να κοινοποιήσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με το καίριο αυτό ζήτημα, ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινή γνώμη και από την πλευρά των πιο άμεσα εμπλεκόμενων, των λειτουργών της
εκπαιδευτικής κοινότητας.
Σύμφωνα, λοιπόν με τις πιο ευνοϊκές προβλέψεις ο μαθητικός πληθυσμός του Λυκείου μας θα αγγίξει φέτος τον αριθμό των 500 μαθητών/τριών. Η αναλογία είναι ενδεικτική και οι στατιστικές εναντίον μας!  7 Δημοτικά σχολεία, 2 Γυμνάσια, 1 Γενικό Λύκειο. Τα αναμενόμενα προβλήματα και οι δυσχέρειες προφανείς:
·       Στέγαση πολλών τμημάτων σε προκατασκευασμένες ακατάλληλες για την υγεία των μαθητών/τριών αίθουσες και παράλληλα ακατάλληλες για σοβαρή εκπαιδευτική διαδικασία λόγω ηχομόνωσης και χωρητικότητας.
·       Μετατροπή των εργαστηρίων και όλων των βοηθητικών χώρων σε αίθουσες διδασκαλίας.

·       Αύξηση των προβλημάτων υγείας από την έλλειψη κατάλληλων χώρων υγιεινής.

·       Αύξηση των κρουσμάτων βίας, λόγω συνωστισμού κατά τον προαυλισμό των μαθητών/τριών δεδομένης και της περαιτέρω μείωσης του χώρου εξαιτίας της τοποθέτησης των προκατασκευασμένων αιθουσών.

·       Χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω της μη έγκαιρης τοποθέτησης εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας μεγάλης σχολικής μονάδας από το υπουργείο Παιδείας.

·       Διάσπαση προσοχής των μαθητών/τριών και αδυναμία συγκέντρωσης κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, εξαιτίας των οχλήσεων από το εξωτερικό περιβάλλον.

·       Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κρισιμότητα της κατάστασης και προβαίνουμε σε έντονη διαμαρτυρία, καταγγέλλοντας  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που φαίνεται να ολιγωρούν, παρότι σε επίπεδο υποσχέσεων φάνηκε να έχουν τη διάθεση να δοθεί λύση στο τόσο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί!
Ως σκεπτόμενοι πολίτες και μαχόμενοι εκπαιδευτικοί προσβλέπουμε στην άμεση και έγκαιρη λειτουργία του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος!!!!!!!  
ΑΡΤΕΜΙΣ, 24-06-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου