Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Έπαιρναν παράνομα για χρόνια συντάξεις χηρείας: Θα τους τα ξαναδώσει ο Τσίπρας μόλις βγει


leftaΑκόμη τρεις περιπτώσεις ατόμων που εισέπρατταν παράνομα επί σειρά ετών συντάξεις χηρείας, ενώ είχαν τελέσει και δεύτερο γάμο, εξιχνίασε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το ΙΚΑ.
Συγκεκριμένα, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Καβάλα και Σάμο συνελήφθησαν μία 61χρονη, μία 64χρονη και ένας 86χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Όπως έγινε ειδικότερα γνωστό από την Αστυνομία, η 61χρονη ξεκίνησε να παίρνει σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ μετά το θάνατο του συζύγου της τον Μάρτιο του 1997. Ωστόσο, μετά από επτά περίπου μήνες σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να
λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί 16 περίπου χρόνια, ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά περίπου 190.000 ευρώ.
Για οχτώ χρόνια εισέπραττε παράνομα σύνταξη χηρείας η 64χρονη από την Καβάλα, η οποία είχε χάσει τον σύζυγό της τον Μάρτιο του 2000, αλλά ξαναπαντρεύτηκε μετά από μία πενταετία. Το συνολικό ποσό που αποκόμισε παράνομα από το Ίδρυμα η συλληφθείσα ανέρχεται στις 55.000 ευρώ.
Τέλος, ο 86χρονος που κατοικεί στη Σάμο λάμβανε σύνταξη χηρείας από τον Φεβρουάριο του 2000, οπότε και απεβίωσε η σύζυγός του. Ωστόσο μετά από τρία χρόνια προχώρησε σε δεύτερο γάμο, «ξεχνώντας» και αυτός να τον δηλώσει, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να παίρνει παράνομα τη σύνταξη, επί δέκα χρόνια, ζημιώνοντας έτσι το ΙΚΑ κατά 83.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Διοίκηση του Ιδρύματος και τα αρμόδια υποκαταστήματα, προκειμένου να διακόψουν άμεσα την καταβολή των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου