Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Νίκος Παναγιωτόπουλος Βουλευτή Καβάλας: Παρέμβαση για την όδευση του αγωγού ΤΑΠ



Δελτίο Τύπου

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή έκανε τη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με το θέμα της όδευσης του αγωγού ΤΑΠ από τα Τενάγη Φιλίππων.
Ο βουλευτής τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφευχθεί η διέλευση του αγωγού από καλλιεργήσιμες εκτάσεις  προκειμένου να προστατευθεί γη υψηλής
παραγωγικότητας. Έτσι θα επιτευχθεί και η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας  στο έργο. Επίσης  επισήμανε,  ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί  σαφείς εξηγήσεις από τη κατασκευαστική εταιρεία σχετικά με τα ειδικά προβλήματα του εδάφους των Τεναγών ( συνίζηση-αυτοανάφλεξη),  πράγμα που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη περιβαλλοντική ασφάλεια. Ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να εξεταστούν και τα εναλλακτικά σχέδια όδευσης σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από αρμόδιους φορείς.
Τέλος, συνεννοήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη  Παπαγεωργίου για τη στενή παρακολούθηση του ζητήματος ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί στις αποφάσεις.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου