Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αρνητικός στην επέκταση ζωής του γάλακτος ο Μ. Χαρακόπουλος

galaΗ απόφαση της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του γάλακτος, και κατά συνέπεια η αύξηση των εισαγωγών γάλακτος πιθανότατα να έχουν αρνητικές συνέπειες στην εγχώρια κτηνοτροφική παραγωγή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο, το υπουργείο δεν αντιτίθεται στην προοπτική μείωσης της τιμής του γάλακτος στο ράφι.
«Πώς όμως εξασφαλίζεται ότι η επιμήκυνση στη διάρκειας ζωής του γάλακτος από 5 σε 8 ή και 10 ημέρες θα επιφέρει σοβαρή μείωση της τιμής του; Όπως αναφέρθηκε και από τους κτηνοτρόφους, οι τιμές του γάλακτος μακράς διαρκείας, σήμερα που
μιλούμε, παραμένουν υψηλότερες του φρέσκου. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει» δήλωσε.
Ακόμη και αν μειωθεί η τιμή του γάλακτος, λόγω της μείωσης των επιστροφών των ληγμένων προϊόντων, που επιβαρύνουν, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, κατά 5% την τελική τιμή του γάλακτος, η εξοικονόμηση για μία τετραμελή οικογένεια θα είναι πολύ μικρή, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσαυτάρη, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου ο υπουργός είχε εκφράσει την αντίθεσή του και για λόγους υγείας.
«Είμαστε βέβαιοι ότι το ζήτημα θα τύχει ενδελεχούς επεξεργασίας, σε συνεργασία και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και θα ληφθούν οι ορθές αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του κλάδου της γαλακτοκομικής κτηνοτροφίας, αλλά και χαμηλότερες τιμές στα ράφια των καταστημάτων» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου