Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Λονδίνο: Άρχισε η δίκη των δυο ανδρών που αποκεφάλισαν Βρετανό στρατιώτη


Woolwich 533 355“Ο στρατιώτης Λι Ρίγκμπι αποκεφαλίστηκε με μαχαίρι”, αναφέρθηκε σήμερα μεταξύ άλλων στη δίκη των δυο άνδρων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου, τον περασμένο Μάιο.
Ύστερα από εννέα ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων επιλύθηκαν διαδικαστικά θέματα και έγινε η επιλογή των ενόρκων, που αποτελείται από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, σήμερα άρχισε η δίκη με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου εναντίον του Μάικλ Αντεμπολάτζο, 28 ετών, και του Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών.
Οι δύο άνδρες, που έχουν ζητήσει να τους απευθύνονται με τα ονόματα Μουτζαχίντ Αμπού Χάμζα και Ισμαήλ Ιμπν Αμπντουλά, κατηγορούνται για τη δολοφονία στις 22 Μαΐου σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου και υπό το φως της ημέρας του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, 25 ετών, και για την απόπειρα
δολοφονίας δύο αστυνομικών.
Η άγρια δολοφονία του στρατιώτη που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και ο οποίος κατευθυνόταν με τα πόδια προς τον στρατώνα του στο προάστιο Γούλγουϊτς, του νοτιοανατολικού Λονδίνου, φορώντας πολιτικά, είχε προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.
Η δολοφονία έγινε υπό το βλέμμα πολλών περαστικών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και παιδιά. Κάποιοι εξ αυτών βιντεοσκόπησαν το συμβάν με τα κινητά τους τηλέφωνα και τα βίντεο αυτά έκαναν το γύρο του κόσμου.
Αρχικά οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους τον Ρίγκμπι με ταχύτητα 50 - 65 χιλιόμετρα την ώρα. Στη συνέχεια βγήκαν από το όχημα και έσυραν τον στρατιώτη στο μέσο της οδού, όπου του επιτέθηκαν.
«Δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι και φαίνεται ότι ο Μάικλ Αντεμπολάτζο ήταν αυτός που έκανε την πιο σοβαρή και σχεδόν επιτυχημένη προσπάθεια να αποκεφαλίσει τον Λι Ρίγκμπι φέροντάς του πολλά χτυπήματα στον λαιμό με ένα μεγάλο μαχαίρι», δήλωσε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γουίταμ.
«Διέπραξαν μια δειλή και σκληρή δολοφονία. Επιτέθηκαν επίτηδες σε έναν άοπλο άνδρα με πολιτικά από πίσω και χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο ως όπλο», πρόσθεσε ο Γουίταμ.
Οι δύο δράστες προσπάθησαν να επιτεθούν και στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας. Ο Αντεμπολάτζο στράφηκε εναντίον τους με το μαχαίρι και ο Αντεμπογουέιλ τους σημάδεψε με ένα όπλο, το οποίο αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε σφαίρες.
Η αστυνομία πυροβόλησε εναντίον των δύο ανδρών και τους τραυμάτισε. Τόσο ο Αντεμπολάτζο, όσο και ο Αντεμπογουέιλ έχουν δηλώσει αθώοι. (newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου