Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ελλάδα 2013: Εμπόδισαν υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να εργαστούν!

Να επιστρέψουν στις εργασίες τους επιχείρησαν μάταια το πρωί διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο εμποδίστηκαν από απεργούς συναδέλφους τους, όπως καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρης Σακάτος.

Σύμφωνα με τον κ. Σακάτο προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων.

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους διοικητικούς υπαλήλους
του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επιφυλάξεις για τους χειρισμούς Αρβανιτόπουλου στο θέμα της παιδείας εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας δήλωσε την Πέμπτη ότι «μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση (σ.σ του ΕΚΠΑ), για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής. Γιατί επιδιώκουν το χάος», υποστήριξε και πρόσθεσε πως διάλογος με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, κλειστό δε γίνεται. «Η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται , ούτε εκβιάζεται» διεμήνυσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, στο Πολυτεχνείο αποφασίστηκε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή με την κάλυψη του Συλλόγου τους και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη με την κάλυψη της ομοσπονδίας τους. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν από την πλευρά τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ. Θα επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέα συνέλευση την προσεχή Τρίτη.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου