Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια σε μία μικρή προβλήτα

Δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια σε μία μικρή προβλήταΔύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια θα βρίσκονται στο λιμάνι της Καβάλας τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι μόνο η είδηση ότι έρχονται με ένα από αυτά 1200 Τούρκοι τουρίστες. Είδηση είναι το ότι η υποδομή στο κεντρικό λιμάνι είναι πάντα προβληματική, όταν το κρουαζιερόπλοιο που φιλοξενείται σε αυτό είναι από τα μεγάλα, όπως το συγκεκριμένο που έχει μήκος 200 και πλέον μέτρα. Ας θυμηθούμε τι έγινε στις 23 Ιουλίου όταν στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο RIVIERA, δεν έδεσε παράλληλα με το κτήριο του τελωνείου, αλλά στην προβλήτα στο νότιο τμήμα του λιμανιού. Το κρουαζιερόπλοιο RIVIERA, που ξανάρχεται στις 4 Νοέμβρη, έχει μήκος 240 μέτρα ενώ ο ντόκος έχει μήκος 165 μέτρα.
Πέραν του ότι το RIVIERA, από τώρα ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί που θα δέσει όταν θα έρθει
στην Καβάλα, στις 4 Νοεμβρίου, υπάρχει θέμα, παρόμοιο ακριβώς και με το κρουαζιερόπλοιο ΛΟΥΪΣ ΟΛΥΜΠΙΑ, που έρχεται στην Καβάλα, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.
Είναι το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας ΛΟΥΪΣ που θα μεταφέρει 1200 Τούρκους τουρίστες. Το μήκος του πλοίου είναι 215, δηλαδή κι αυτό έχει πρόβλημα να δέσει στον ντόκο των 165 μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες χθες στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας έγινε ειδική συζήτηση, γι΄ αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που έρχονται στην Καβάλα, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Προκύπτει ότι οι υποδομές του λιμανιού Καβάλας πρέπει να βελτιωθούν περαιτέρω, προκειμένου να εξυπηρετούνται όπως ζητούν – χωρίς ν΄ αναλαμβάνει κανείς οποιδήποτε ρίσκο – μεγάλα κρουαζιερόπλοιο 200 ή και 250 μέτρων μήκους.
Ας δούμε τώρα την άλλη πλευρά του θέματος, που είναι ευχάριστη. Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 6.00 το πρωί θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο που θα μεταφέρει 1200 Τούρκους επισκέπτες. Το κρουαζιερόπλοιο αυτό πραγματοποιεί έκτακτο δρομολόγιο. Αναχωρεί στις 26 Οκτωβρίου από την Κωνσταντινούπολη, στις 27 θα βρίσκεται από το πρωί μέχρι το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, από όπου θα αναχωρήσει κι έτσι πρωί – πρωί τη Δευτέρα θα μπει στο λιμάνι της Καβάλας. Θα μείνει μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στη συνέχεια θ΄ αναχωρήσει για να βρίσκεται στις 29 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη, το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.
Οι πληροφορίες από το λιμεναρχείο Καβάλας αναφέρουν ότι οριστικά οι επιβάτες του πλοίου θα είναι 1200. Πολλοί περισσότεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η αντιπεριφέρεια Τουρισμού προσπαθούσε χθες να λάβει κατάλογο με τα ονόματα των επιβατών για να διαπιστώσει οριστικά πια αν σε αυτούς θα υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη από την Τουρκία, αυτοδιοικητικοί ή έστω εκπρόσωποι επιμελητηρίων.
Στις 4 Νοεμβρίου έρχεται στην Καβάλα δεύτερη φορά φέτος, το κρουαζιερόπλοιο RIVIERA, το μήκος του οποίου είναι 240 μέτρα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας από τώρα προσπαθούν να μάθουν που θα δέσει το πλοίο. Δεν θέλουν να δέσει στο ίδιο σημείο που έδεσε στις 23 Ιουλίου, όταν πρώτη φορά επισκέφθηκε την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου