Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ - Ρεσιτάλ & Masterclass Πιάνου του Αμερικανού JEROME ROSE (4 & 5 Οκτ. 2013)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                 
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ     

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Ημερομηνία: 29 Σεπτεμβρίου 2013

Δ/νση: Βενιζέλου 67
Τ.Κ: 65403
Τηλ: 2510.222119
Φαξ: 2510.221963
E-mail: info@dok.gr
Πληρ: Π. Μιχαλακίδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 Οκτωβρίου 2013, ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο διοργανώνουν Ρεσιτάλ Πιάνου με τον διαπρεπή Αμερικανό σολίστ και παιδαγωγό, JEROME ROSE (Τζερόμ Ρόουζ). Η συναυλία θα γίνει στο κινηματοθέατρο «ΟΣΚΑΡ» στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.
O Rose (www.jeromerose.com) – που έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους τελευταίους Ρομαντικούς πιανίστες της εποχής μας» – θεωρείται από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ου αιώνα. Έχει εμφανιστεί σε πέντε ηπείρους, συμπράττοντας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες (όπως η
Φιλαρμονική του Βερολίνου) και τους σπουδαιότερους μαέστρους.
Aπόφοιτος της Juilliard School of Music και του Mannes College of Music της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα πολύ νέος και συνέχισε τις σπουδές του στη Βιέννη ως υπότροφος. Διδάσκει τακτικά σε κορυφαίες ακαδημίες (Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Τόκιο) και προσκαλείται συχνά ως μέλος επιτροπών σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Rose υπήρξε ένας από τους καθηγητές του διακεκριμένου Καβαλιώτη – και κορυφαίου Έλληνα – πιανίστα Λάμπη Βασιλειάδη, στη διάρκεια των σπουδών του τελευταίου στην Αμερική.
Στο ρεσιτάλ του ο Jerome Rose θα ερμηνεύσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με 4 από τις γνωστότερες Σονάτες του Ludwig van Beethoven, έργα που έχει κυκλοφορήσει προσφάτως και σε DVD. Συγκεκριμένα, θα ακούσουμε τις εξής Σονάτες: Pathetique («Παθητική»), Waldstein, Les Adieux («Ο Αποχαιρετισμός») και Appassionata. Αυτά τα πανέμορφα και απαιτητικά έργα σπανίως παίζονται στο ίδιο πρόγραμμα. Η ευκαιρία είναι λοιπόν μοναδική για το εκπαιδευμένο κοινό μας να απολαύσει και τις 4 Σονάτες στην ίδια βραδιά, ερμηνευμένες από έναν σπουδαίο καλλιτέχνη με διεθνή αναγνώριση.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ο καθηγητής Rose θα προσφέρει ένα masterclass πιάνου για μαθητές Ανωτέρας, τελειοφοίτους και αποφοίτους του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Δ.Ω.Κ.
            Ελπίζουμε να σας δούμε στις εκδηλώσεις μας!

Ο Πρόεδρος του ΔΩΚ                                      Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΩΚ
Κωνσταντίνος Πεφάνης                                                     Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου