Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σε «εμπόλεμη» κατάσταση ολόκληρη η Ελλάδα λόγω Παρμενίωνα


Αρχίζει τη Δευτέρα η μεγάλη άσκηση του ΓΕΕΘΑ «Παρμενίων 2013» στην οποία θα πάρει μέρος το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας που θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς (ΜΕΣ), συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς καθώς επίσης και τα Σώματα Ασφαλείας μέχρι και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σκοπός της ασκήσεως είναι:
·         Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
·         Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
·         Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
·         Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων  των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος Τ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως. Εκτός από τις επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων θα αναλάβουν δράσεις και τα Σώματα Ασφαλείας για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων από κάθε είδους απειλή.
Η κινητοποίηση που θα υπάρξει θα είναι πολύ μεγάλη και ίσως πρωτόγνωρη.
 
Γ.Κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου