Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβάστε στην έκτακτη έκδοση του ΤτΚ: Χειροπέδες στη συμμορία των νεοναζί - Όλο το χρονικό




Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον οι βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι «εχθροί της Δημοκρατίας», που προσπάθησαν να αποπλανήσουν την ελληνική γνώμη, προβάλλοντας την εικόνα του «προστάτη» των φτωχών μόνο και μόνο για να κερδίσουν ψήφους και να «θρέφουν» ταυτόχρονα τα δολοφονικά τάγματα εφόδου, καλούνται να λογοδοτήσουν όχι μόνο στη Δικαιοσύνη αλλά και στην ίδια την κοινωνία για την «πλούσια» εγκληματική τους δράση.
Σε μια γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα του Σαββάτου, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, συνελήφθησαν μέχρι (τουλάχιστον χθες το απόγευμα) δεκαοχτώ άτομα, ανάμεσά τους, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, βουλευτές και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος, καθώς και αστυνομικοί. Συνολικά έχουν εκδοθεί
32 εντάλματα σύλληψης. Οι της Αντιτρομοκρατικής κάνουν «φύλλο και φτερό» σπίτια και χώρους χρυσαυγιτών, όπου, όπως αποκαλύφθηκε χθες, κρύβουν ακόμη και όπλα! Μάλιστα, όπλα είχε στο σπίτι του, χωρίς καν την απαιτούμενη άδεια, και ο «αρχηγός» Νίκος Μιχαλολιάκος.

 
  • Παρασκευή απόγευμα: Πραγματοποιείται σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις που θα επίκειντο, ενώ συζητήθηκε και η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
 
  • Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως αρχηγός και σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.
 
  • Σάββατο, ώρα 06.40: Κάτω από άκρα μυστικότητα άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία εισαγγελέα, κάνουν έφοδο στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη. Ο «αρχηγός» του νεοναζιστικού κόμματος αντιλαμβάνεται αμέσως για το τι πρόκειται, ανοίγει την πόρτα χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Ο εισαγγελέας τον ενημερώνει ότι συλλαμβάνεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Συνοδεία αστυνομικών μεταφέρεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν «φύλλο και φτερό» το σπίτι του. Εντόπισαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, πολλές σφαίρες και φυσίγγια. Επίσης, 43.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν  υπολογιστές, USB και άλλο υλικό. Ο ίδιος, πάντως, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.
 
  • Λίγη ώρα αργότερα, οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνουν το «No2» της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Ο Κασιδιάρης, το «δεξί χέρι» του επικεφαλής του νεοναζιστικού κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου,  μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ.
 
  • Ακολουθεί η σύλληψη του «αρχηγού» του σκληρού «πυρήνα» Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη. Για τον «αρχηγό» του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που έδρασε στο φονικό χτύπημα στο Κερατσίνι, έχουν καταγραφεί επίμαχες συνομιλίες με το δολοφόνο του 34χρονου Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει.
  • Στα γραφεία της ΓΑΔΑ μεταφέρεται και ο ακροδεξιός βουλευτής Β’ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός. Οι διωκτικές aρχές τον εντόπισαν στο σπίτι του.
 
  • Ωρα 09.30: «Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως Χ.Α. είτε ως άλλο όνομα…». Την προκλητική αυτή δήλωση κάνει ο βουλευτής Β’ Αθήνας της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, κατά την εμφάνισή του στη ΓΑΔΑ. «Πείτε στους Κλουζό της Αντιτρομοκρατικής πως ήρθα να παραδοθώ», λέει στο φρουραρχείο. Στη συνέχεια τον πλησιάζει αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής. «Πήγατε σε λάθος διεύθυνση, πρόσφατα μετακόμισα, δεν το ξέρατε;», του λέει ο Παναγιώταρος. Ο αστυνομικός του απαντά: «Δεν πειράζει, κ. Παναγιώταρε. Θα σας βρίσκαμε ούτως ή άλλως».
  • Ωρα 10.09: Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.
  • Το «παρών», ως ένδειξη συμπαράστασης στους ναζιστές «συντρόφους» του, έδωσε έξω από τη ΓΑΔΑ ο βουλευτής Κεφαλληνίας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Καιάδας». «Ξήλωσαν όλη την Αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
  • Σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι είναι ενωμένοι και πιστοί στην (εγκληματική) οργάνωση, λιγοστοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», φώναζαν κρατώντας ελληνικές σημαίες. Ανάμεσά τους, οι ακροδεξιοί βουλευτές Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλιόπουλος, Κούζηλος, Αρβανίτης, Ματθαιόπουλος.
  • Αντρες της Αντιτρομοκρατικής «χτενίζουν» περιοχές του Βόλου και της Χαλκίδας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των βουλευτών Χρήστου Παππά και Νίκου Μίχου (ο οποίος παραδόθηκε αργότερα στις αρχές). Μέχρι αργά χθες το απόγευμα παρέμενε άφαντος ο Χρ. Παππάς.
  • Σε δήλωσή του στον REAL FM ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ανέφερε: «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανέναν. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δεν θα γίνει».
  • Περίπου στις 12 το μεσημέρι γίνεται γνωστή η σύλληψη αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Τον ένστολο φέρεται να «έκαψαν» οι συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες με ακροδεξιά μέλη μέσω των οποίων προέκυψε η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
  • Οι της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν και μία  ανθυπαστυνόμο της Αστυνομικής  Διεύθυνσης του Πειραιά.
 
  • «Ηρθα να δω τον αδερφό μου που είναι σε άριστη κατάσταση…», είπε ο αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, κατά την εμφάνισή του στη ΓΑΔΑ.
 
  • 14.10: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δακτυλοσκόπησης και φωτογράφησης για τους συλληφθέντες.

    14.05: Δήλωση Αρτ. Ματθαιόπουλου της Χρυσής Αυγής: «Σήμερα εκτελούν το συμβόλαιο θανάτου. Ολοι οι υπόλοιποι πολιτικοί των κομμάτων που διοικούν κόμματα διεφθαρμένα κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι. Η Χρυσή Αυγή απέδειξε ότι είναι ένα κίνημα ελεύθερο, μη ελεγχόμενο από το σύστημα, και αυτό φαίνεται από τη σύλληψη του αρχηγού. Οι πολιτικοί αρχηγοί, προκειμένου να σώσουν τα ψηφαλάκια των κομμάτων τα οποία καταρρέουν, καταργούν το ίδιο το Σύνταγμα. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, δεν υποχωρεί, δεν φυλακίζεται. Για να γίνεται σήμερα αυτό που γίνεται, να προσάγεται ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος, σημαίνει ότι η Χ.Α. ήταν πολύ πάνω από το 20%». Ερωτώμενος για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του Μιχαλολιάκου απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, ενώ σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων αρνήθηκε το νεοναζιστικό χαρακτήρα του κόμματος και όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε αναφέροντας δηλώσεις Μιχαλολιάκου για το Ολοκαύτωμα, απάντησε: «Ρωτήστε αυτόν».
 
  • 14.50: Eμφανίζεται στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο μέχρι εκείνη την ώρα καταζητούμενος βουλευτής Ευβοίας Ν. Μίχος. Αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ








Ενέργειες Μιχαλολιάκου για να μην κοπεί το κρατικό χρήμα 

Γιατί ζήτησε να σταματήσει η παρακράτηση του 20% από τους μισθούς των βουλευτών υπέρ του κόμματος 

Αίτημα να σταματήσει η παρακράτηση του 20% των βουλευτικών αποζημιώσεων υπέρ του κόμματος αιτήθηκε προχθές ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με επιστολή του στο γενικό γραμματέα της Βουλής, Αθανάσιο Παπαϊωάννου. Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, διαβλέποντας τον κίνδυνο όχι μόνο να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση της οργάνωσής του, αλλά και να μπλοκάρουν οι λογαριασμοί της για αρκετό χρονικό διάστημα, προσπάθησε να «απελευθερώσει» τα χρήματα που εισέρρεαν στα ταμεία του, οικειοθελώς από τις παρακρατήσεις που γίνονταν αυτόματα από το λογιστήριο της Βουλής από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Μάλιστα, το «μπλοκάρισμα» των χρημάτων αυτών θεωρείτο βέβαιο καθώς μπορεί να είναι απόλυτα «καθαρή» και νόμιμη η προέλευσή τους, όπως και η κρατική χρηματοδότηση, επειδή όμως αποδίδονται από το λογιστήριο της Βουλής των Ελλήνων μέσω της εφορίας στα κόμματα, υπήρχε ο κίνδυνος ο φορολογικός έλεγχος των οικονομικών της Χρυσής Αυγής να τα «παγώσει» για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ετσι όπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικοί κύκλοι, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, διαβλέποντας τον κλοιό που μέρα με την ημέρα έσφιγγε για τη Χρυσή Αυγή, έσπευσε να διασώσει ό,τι περισσότερο μπορούσε από άντληση οικονομικών πόρων, ακόμα και στο επίπεδο της οικονομικής συνεισφοράς των βουλευτών του στο κόμμα.
Ανοικτά πάντως για τη Βουλή των Ελλήνων παραμένουν όλα τα οικονομικά και διαχειριστικά – λειτουργικά θέματα που συνδέονται με τις εξελίξεις και αφορούν τόσο το κόμμα της Χρυσής Αυγής όσο και τους βουλευτές της. Ενδεικτικό είναι ότι μια πρώτη νομική «στάθμιση» έγινε το Σάββατο το πρωί σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ένα από τα θέματα που φαίνεται να έχουν συζητηθεί είναι και το τι θα γίνει με τις βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εάν καταδικαστούν πρωτοδίκως και κριθούν έγκλειστοι, παρόλο της τυχόν εφέσεως που θα ασκήσουν. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν θα μπορούν να παρίσταντο στο Κοινοβούλιο δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις εργασίες του νομοθετικού και εν μέρει του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Θα μπορούν, μόνο, να καταθέτουν ερωτήσεις και αναφορές.
Σε ό,τι αφορά τη βουλευτική τους αποζημίωση, αυτή θα περιοριστεί δραστικά, όπως προβλέπεται για απουσία βουλευτών άνευ αδείας του Σώματος της Ολομελείας ποσοστιαία περικοπή των αποδοχών τους. Επίσης, δεν θα λαμβάνουν ημερήσιες αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές καθώς δεν θα μπορούν να παρίστανται, ενώ ανοικτό είναι το τι θα γίνει και με τα υπόλοιπα επιδόματα και παροχές που δικαιούνται, όπως για τις τηλεφωνικές (σταθερές και κινητές) υπηρεσίες, το επίδομα διαμονής για τους βουλευτές επαρχίας κ.λπ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
japergis@e-typos.com






Τη Δευτέρα η νομοθετική ρύθμιση για αναστολή χρηματοδότησης

Αύριο Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την αναστολή χρηματοδότησης στα κόμματα όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Η σχετική απόφαση της κυβέρνησης είχε δημοσιοποιηθεί την περασμένη Κυριακή 22/9, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27/9 στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη σύσκεψη αυτή, εκτός του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μ. Βορίδης.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η κρατική χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα θα αναστέλλεται στην περίπτωση που ο επικεφαλής ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών ή ηγετικών στελεχών (τουλάχιστον το 1/10 του συνόλου) θα παραπέμπονται από τη Δικαιοσύνη για εγκληματική δράση με βάση τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 187 (εγκληματική οργάνωση), 187Α (τρομοκρατικές πράξεις), 187Γ (νέο άρθρο που θα αφορά παραστρατιωτική οργάνωση) ή κάθε μορφής κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

A. XΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ



Αντιμετωπίζουν κάθειρξη από 10 χρόνια έως και ισόβια

Στη φυλακή τα ηγετικά «σύμβολα» της Χρυσής Αυγής. Η ποινική δίωξη και καταδίκη του ναζισμού και φασισμού άνοιξε οριστικά και αμετάκλητα από χθες από τη Δικαιοσύνη. Το «σωσίβιο» της βουλευτικής ασυλίας, που νόμιζαν ότι είχαν περιβληθεί, φυσικά και δεν μπορούσε να ισχύει για το δρόμο του αίματος, της βίας και των εγκληματικών πράξεων.
Οι συλλήψεις και η οδήγηση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του ενώπιον της Δικαιοσύνης με αυτόφωρη διαδικασία ξεκίνησε από τη στιγμή που η εισαγγελική έρευνα στοιχειοθέτησε πως από τα στοιχεία και τα ευρήματα που έχουν συγκεντρωθεί η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με το νόμο, οποιαδήποτε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, είτε με πράξεις είτε στη δομή της, αποτελεί διαρκές κακούργημα. Κάτι που σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος για τη σύλληψη ενός βουλευτή «δεν απαιτείται άδεια από τη Βουλή (άρση ασυλίας) για τη δίωξή του σε αυτόφωρα κακουργήματα».
Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις προσεχείς ώρες από τη σύλληψή τους, θα οδηγηθούν με την αυτόφωρη ποινική διαδικασία προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο και να δικαστούν σε πρώτο βαθμό. Βέβαια στα δικαιώματά τους είναι να αιτηθούν αναβολή της δίκης, κάτι που όμως θα κριθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα και την ποινική δικονομία. Σύμφωνα με το άρθρο 187 και 187Α του Π.Κ. ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εάν κριθούν από τη Δικαιοσύνη ένοχοι αντιμετωπίζουν από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πάντως, μπορεί να καταδικαστούν και να φυλακιστούν παρόλο που θα ασκήσουν έφεση. Αυτό δεν θα σημαίνει όμως ότι θα χάσουν αυτόματα τη βουλευτική τους ιδιότητα, εάν οι ίδιοι δεν θελήσουν να παραιτηθούν. Αντίθετα, θα είναι στη φυλακή ως κρατούμενοι βουλευτές καθώς για να εκπέσουν του αξιώματός τους απαιτείται όχι μόνο μια πρωτόδικη καταδίκη, αλλά μια αμετάκλητη τελεσίδικη στέρησης των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Δηλαδή μπορεί να έχουμε για πρώτη φορά στα ελληνικά μεταπολιτευτικά κοινοβουλευτικά χρονικά έγκλειστους βουλευτές. Φυλακισμένος εν ενεργεία επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος μπορεί να μην έχει ξανασυμβεί στα ελληνικά πολιτικά χρονικά, όχι όμως και φυλακισμένος βουλευτής.

Γ. Α.





«Για πρώτη φορά συλλαμβάνονται βουλευτές»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Βιώνουμε ένα μοναδικό φαινόμενο. Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα πολιτικό κόμμα χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση και συλλαμβάνονται βουλευτές. Το Σύνταγμα θεσπίζει τις βουλευτικές ασυλίες και ορίζει ότι ένας βουλευτής δεν είναι δυνατόν να συλληφθεί χωρίς απόφαση της Βουλής. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όμως, κατηγορούνται για τη σύσταση και τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό αποτελεί διαρκές έγκλημα και επομένως είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν συλλήψεις ανά πάσα στιγμή.

Οι βουλευτές είτε κριθούν προφυλακιστέοι είτε τελικά καταδικαστούν δεν χάνουν τη βουλευτική τους ιδιότητα. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνουν μόνο εάν υπάρξει απόφαση της Δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων ή παραιτηθούν. Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους του ιδίου ψηφοδελτίου, εκτός και εάν δηλώσουν ΟΛΟΙ ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα. Εάν αρνηθούν, τότε κενώνεται η έδρα και τίθεται θέμα αναπληρωματικής εκλογής. Η ρύθμιση των αναπληρωματικών εκλογών επαφίεται στον κοινό νομοθέτη.

Σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, δεν γίνονται αναπληρωματικές εκλογές εάν ο αριθμός των κενών εδρών –κατά το τελευταίο έτος της 4ετίας– δεν είναι πάνω από 60. Ο νόμος που ισχύει σήμερα ορίζει ότι αν κενωθεί έδρα γίνονται αναπληρωματικές -όχι επαναληπτικές όπως λανθασμένα λέγεται- εκλογές. Είναι όμως δυνατή η ψήφιση νόμου στις επόμενες ημέρες ο οποίος θα περιέχει άλλη ρύθμιση, π.χ. ότι αναπληρωματικές εκλογές γίνονται μόνον αν οι κενές έδρες είναι πάνω από 30.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και στην περίπτωση που παραιτηθούν και οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν σημαίνει πως θα πραγματοποιηθούν αναπληρωματικές εκλογές. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους βουλευτές περιφερειών αλλά και για τους βουλευτές επικρατείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου