Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Λέτα: Η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας


Λέτα: Η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας«Η Ελλάδα και η Ιταλία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη έχουν ανάγκη από μια πολιτική που συνδυάζει τις μεταρρυθμίσεις και την εξάλειψη των ελλειμμάτων με την ανάπτυξη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογο του, σημειώνοντας ότι: «η ύφεση επιτείνει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε κα δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ολοκληρώσουμε».

Οπως είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός: «Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων όμως μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, για το οποίο όλοι εργαζόμαστε, έρχεται η ώρα για την μεγάλη μας προτεραιότητα, την ανάπτυξη που σημαίνει
πάνω από όλα καταπολέμηση της ανεργίας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας με την Ιταλία. Για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP υπογράμμισε πως αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τις δύο χώρες. Για τον κ. Λέτα είπε πως αναβαθμίζει τον ρόλο της Ιταλίας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόνισε: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα, βγαίνει από την κρίση, όπως οι πρώτες ενδείξεις μας δείχνουν ότι συμβαίνει ή μπορεί να συμβεί, είναι μια σημαντικότατη είδηση για ολόκληρη την Ευρώπη και είναι σημαντική για την Ιταλία».

Και ο Ενρίκο Λέτα επισήμανε: «Είναι σημαντικό να επανέλθει η εμπιστοσύνη, οι επενδύσεις. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν περαιτέρω κρίσεις και η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Ελληνικής κυβερνήσεως και της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου