Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων - Το πρώτο 15μερο του Σεπτεμβρίου η λίστα με τα 8.296 ονόματα

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού που μπαίνει στη διαδικασία της κινητικότητας. Με την έκδοση της απόφασης για την αξιολόγηση του προσωπικού από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο και δίνεται το “πράσινο φως” στα υπουργεία να υλοποιήσουν το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα με τους στόχους που έχουν θέσει.
Η αξιολόγηση του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 15μερο του Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι των διοικητικών δομών που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, θα μοριοδοτηθούν από τα ειδικά τριμελή υπηρεσιακά συμβούλια, στα οποία θα συμμετέχουν δύο γενικοί διευθυντές και θα προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια αφορούν δύο μεγάλες κατηγορίες: τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και τη προϋπηρεσία ενώ ένας νέος τρόπος μοριοδότησης θα εισαχθεί από το υπουργείο.
Για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα συνυπολογίζονται: ο βαθμός πτυχίου, ο βαθμός δεύτερου πτυχίου καθώς και ο μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος σπουδών, εάν ο υπάλληλος είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή του υπαλλήλου σε επιμορφωτικά σεμινάρια και το επίπεδο ξένης γλώσσας και ο βαθμός αξιολόγησης που έχει λάβει τα προηγούμενα έτη. Μικρότερη βαρύτητα θα έχουν τα έτη προϋπηρεσίας ενώ θα συνυπολογίζεται η οικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου. Αντίστοιχα, στους απόφοιτους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βαθμολογούνται το απολυτήριο λυκείου, η γνώση ξένης γλώσσας και η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Αυξημένη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό που τελούσε υπό την εποπτεία της Ανεξάρτητης Αρχής σε όλη τη διάρκεια της μοριοδότησης με σειρά προτεραιότητας.
Στο δεύτερο επίπεδο βαθμολογίας του τρόπου εισαγωγής, θα περιλαμβάνονται οι προσλήψεις που έχουν γίνει υπό το έλεγχο του ΑΣΕΠ σε ότι αφορά τη κατάρτιση της προκήρυξης και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων που εκδίδονταν από άλλες υπηρεσίες και σε τρίτο επίπεδο, με τη μικρότερη μοριοδότηση αναμένεται να περιλαμβάνονται οι διαγωνισμοί όπου το ΑΣΕΠ εξέταζε τις ενστάσεις στα τελικά αποτελέσματα.
Στη συνέχεια, πρόκειται να καταρτιστεί πίνακας βαθμολογίας από το ΑΣΕΠ και αυτοί που έχουν τη μικρότερη βαθμολογία, θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Ποιοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα
- Υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα λάβουν χαμηλή μοριοδότηση λόγω περιορισμένων προσόντων
- Όσοι έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ μετά το 1994
- Όσοι ανήκουν στη κατηγορία των 25.000 εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου
- Οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις μετά το 1994 χωρίς ΑΣΕΠ κι έχουν μεταταχθεί σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων μετά τον Καλλικράτη
- Οι υπάλληλοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά
Πηγή: http://www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου