Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πόλεμος για τον ΟΠΑΠ...

Πόλεμος για τον ΟΠΑΠ... Μια νέα πτυχή του ακανθώδους θέματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ ανέδειξαν την Πέμπτη οι Financial Times, «βγάζοντας στον αέρα» μια στιχομυθία μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Κώστα  Λουρόπουλου και του επικεφαλής της επενδυτικής κοινοπραξίας Emma Delta, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σε μήνυμα e-mail που εξασφάλισαν οι Financial Times,  το οποίο έχει ως αποστολέα τον κ. Λουρόπουλο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ παραπονείται από την πίεση που δέχεται από τον κ. Μελισσανίδη, από τον οποίο, όπως αναφέρει ο ίδιος, δέχθηκε σειρά τηλεφωνημάτων. «Με προσέβαλε», αναφέρει ο κ. Λουρόπουλος, «όπως συνέβη και ορισμένες φορές
στο παρελθόν».

«Εάν τολμήσεις να υπογράψεις (τη συμφωνία με την Intralot και τα λαχεία), θα σου κόψω το κεφάλι», φέρεται να είπε ο κ. Μελισσανίδης στον κ. Λουρόπουλο, σύμφωνα με το μήνυμα e-mail του τελευταίου. Ολα αυτά συνέβησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, στις 20 Μαϊου.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία Emma Delta έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ προσφέροντας 652 εκατ. ευρώ αλλά δεν προσωρεί στην υπογραφή της σύμβασης καθώς θέλει να ακυρωθούν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ με τα Λαχεία και την Intralot.

Ηρωική έξοδος Λουροπουλου;

Στις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένο το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Στην ατζέντα των θεμάτων  είναι και η αλλαγή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Κώστα Λουρόπουλου. Θέμα Λουρόπουλου είχε τεθεί εδώ και έξι εβδομάδες από το ΤΑΙΠΕΔ καθώς το ταμείο κατηγορούσε τον ισχυρό άνδρα του οργανισμού ότι θέτει προσκόμματα και δεν υπογράφει τις συμβάσεις για τα Λαχεία και τον τεχνολογικό πάροχο. Μάλιστα, ούτε χθες, στο ΔΣ του ΟΠΑΠ ελήφθη κάποια σχετική απόφαση.

Η διαρροή στους Financial Times για τις απειλές που έχει δεχθεί -ανεξάρτητα από το πόσο βάσιμες ή όχι είναι- εξόργισε τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ αφού εκτιμούν ότι για μία ακόμη φορά η Ελλάδα έγινε διεθνώς ρεζίλι. Θεωρούν ότι ήταν μια σπασμωδική κίνηση με την οποία ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς είναι η αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα ο κ.Λουρόπουλος ήταν στο στόχαστρο όχι μόνο του ΤΑΙΠΕΔ και της Emma Delta αλλά και των Intralot και Scientific Games που με εξώδικα επιθυμούσαν να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση για τα Λαχεία. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφατα παρενέβη και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα πιέζοντας για λογαριασμό της Scientific Games να ξεμπλοκάρει το θέμα και να πάει η σύμβαση προς κύρωση στη Βουλή.

Για το ήθος του κ. Λουρόπουλου κανείς από τους εμπλεκομένους δεν θέτει ενστάσεις και η αγορά αποκωδικοποιεί το δημοσίευμα των Financial Times ως  μια καλή αφορμή για να κάνει ο ίδιος μια ηρωική έξοδο από τον οργανισμό.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου