Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ανήλικοι μαθητές σε δίκη για δυσφήμιση του Ερντογάν


hakaretΣτην επαρχία της Προύσας (βορειοδυτική Τουρκία) 12 ανήλικοι μαθητές γυμνασίου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δυσφήμιση εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων DHA.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ακρόασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, συγκεντρώθηκαν πολλοί συμμαθητές των κατηγορουμένων και ένας εξ  αυτών, η 18χρονη Emine Akbaba δήλωσε «Έχουμε έρθει εδώ για αλληλεγγύη στους μαθητές γυμνασίου για να αποσυρθούν οι
κατηγορίες, οι οποίες δεν ευσταθούν».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στις 25 Μαρτίου τρέχοντος έτους οι νέοι διαμαρτυρήθηκαν στην Προύσα μπροστά από την τοπική ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος (AKP) φωνάζοντας συνθήματα όπως «δωρεάν παιδεία», «εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις» κ.α.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρία, ορισμένοι, ωστόσο, από τους νεαρούς είπαν συνθήματα όπως «κάτω ο πρωθυπουργός Ερντογάν». Η αστυνομία παρενέβη, τους διέλυσε και συνελήφθησαν 17 άτομα, από τα οποία τα 12 είναι ανήλικα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν οι δώδεκα νεαροί, ποινή φυλάκισης έως 2 έτη για «δυσφήμιση του Πρωθυπουργού» και οργάνωση «παράνομης διαδήλωσης». (echedoros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου