Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: Χρέος μας να ξεφύγουμε από την ανάγκη των δανεικών και τα μνημόνια

samaras-synedriond«Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν κλείνει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά η “αμαρτωλή ΕΡΤ“» και ότι «χρέος της ΝΔ είναι να ξεφύγουμε από την ανάγκη των δανεικών και τα μνημόνια».
«Η παράταξή μας κάνει τώρα, αυτό που έκανε πάντα: Το χρέος της προς την πατρίδα. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς. Την κρατήσαμε μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ. Σταθεροποιήσαμε την πατρίδα μας» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. «Σήμερα η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μέσα σε ένα χρόνο, όσες μεταρρυθμίσεις δεν είχαν γίνει για δεκαετίες» συμπλήρωσε.
«Τώρα, με την αναγγελία κατασκευής του αγωγού ΤΑP, καθιστούμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο,
την καθιστούμε πόλο επενδύσεων. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι  «οι επενδύσεις αποτελούν ψήφο εμπίστοσύνης στην Ελλάδα».
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «η κατασκευή του αγωγού αλλάζει το ρόλο της χώρας μας στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης». Παράλληλα, είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη εμπορίου Ανατολής – Ευρώπης και ενεργειακός κόμβος.
«Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Για να ξεφύγεις από τους δανειστές θα πρέπει να πάψεις να ζητάς δανεικά και αυτό προσπαθούμε», είπε ακόμα. «Ψηφίσαμε επενδυτικό νόμο που αποτελεί αληθινή τομή σε σχέση με όσα ίσχυαν επί πολλές δεκαετίες» σημείωσε.
Για την ανεργία των νέων ο κ. Σαμαράς είπε ότι «θα νιώσουμε πραγματικά δικαιωμένοι, όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία. Την ανεργία όλων. Θα νικήσουμε την ανεργία  με επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Με διευκόλυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν. Η ΔΕΠΑ σκόνταψε προσωρινά. Προωθούμε πρωτοβουλίες για την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην αναγέννηση της Ελλάδας βοήθησαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «θα εξαντλήσουμε την τετραετία, το έχει ανάγκη η Ελλάδα».
«Ποια είναι η μάνα της ιδεολογίας μας; Η Πατρίδα. Μπροστά στην οποία υποκλίνεται κάθε Έλληνας, κάθε πατριώτης. Η Ελλάδα που χτίζουμε είναι υπόθεση όλων» υπογράμμισε.
«Είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ» ανέφερε χαρακτηρίζοντάς την ως σύμβολο αμαρτίας και σπατάλης και εστία σκανδάλων και διαφθοράς. «Ακουμπάμε τα προπύργια των βολεμένων.  Τις θυσίες θα τις μοιραστούμε όλοι. Δεν καταργήσαμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καταργήσαμε την «αμαρτωλή ΕΡΤ» σημείωσε.
«Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Το “μαύρο” από τις οθόνες φεύγει. Αλλά όχι για να γυρίσουμε στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Όλοι όσοι κυβέρνησαν έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάστασή της. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διόριζαν στην ΕΡΤ ανθρώπους της Αριστεράς» πρόσθεσε.
«Χωρίς συγκρούσεις με τους βολεμένους δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι «εάν δεν σπάσεις αυγά σε αυτήν την Ελλάδα, ομελέτα δεν κάνεις».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα: «Δεν ψάχνουμε για προστάτες. Χτίζουμε έντιμες σχέσεις με εταίρους, φίλους και συμμάχους.
«Απενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Στρεφόμαστε στην επένδυση, στην ανταγωνιστικότητα, στην εξωστρέφεια» σημείωσε. «Ο πόλεμος στη γραφειοκρατία άρχισε ήδη. Καταργήθηκαν 81 πιστοποιητικά από διάφορες δημόσιες αρχές» τόνισε.
«Ανοίγουμε τον δρόμο της μείωσης όλων των φόρων. Επιδίωξή μου η μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 15%» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «εάν θέλουν τα Σκόπια να μπουν στην Ευρώπη, εμείς θα τους βοηθήσουμε φτάνει εκείνοι να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους».
Προσωρινά, ο πρωθυπουργός διέκοψε την ομιλία του εξαιτίας αδιαθεσίας, αλλά επέστρεψε έπειτα από λίγα λεπτά στο βήμα.
«Η Ελλάδα που κάποτε πολέμησε όρθια και μόνη το Ναζισμό, διασύρεται σήμερα από θαυμαστές των Ναζί» πρόσθεσε.
«Εμείς θα βάλουμε τη σφραγίδα μας. Αλλά ζητούμε τη βοήθεια, τη στήριξη απ’ όλους. Ας χτίσουμε όλοι μαζί τη Νέα Ελλάδα, που αξίζει στην Ιστορία μας. Και που την οφείλουμε στα παιδιά μας».
«Χρέος μας είναι να ξεφύγουμε μια και καλή από την ανάγκη των δανεικών κι από τα Μνημόνια» κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου