Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

«Αλλοθι» από Τσίπρα για την εισβολή



Οχι μόνο τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν την πόρτα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου εισβάλλοντας στον γραφείο του, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας τους έδωσε και άλλοθι, χαρακτηρίζοντάς τους «ειρηνικούς διαδηλωτές». Και μάλιστα στο κάδρο προστέθηκε το γραφείο Τύπου του κόμματος, όπου με ανακοίνωση κατηγορούσε την κυβέρνηση για «βίαιη επίθεση των αστυνομικών στους νεολαίους». Από την πλευρά του πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για «διπροσωπία», τονίζοντας ότι «η εισβολή σε πανεπιστημιακά γραφεία, η διάρρηξη, η κατάληψη και οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται απολύτως στη στρατηγική της έντασης, την
οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας».

Πιο συγκεκριμένα, οι νεολαίοι του κόμματος σε ανακοίνωσή τους, όπου προανήγγειλαν τη «συμβολική κατάληψη στο γραφείο του κ. Μέργου», τόνιζαν ότι «η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους» και συμπλήρωναν: «Ολοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή».

Επιχειρώντας μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα πέρασε στην αντεπίθεση, καθώς με προσωπική του δήλωση απαίτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και από την κυβέρνηση. «Εάν δηλαδή έχει καταργηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση στην Ελλάδα, τότε να μας το πουν ευθαρσώς. Εάν μετά την κατάργηση των απεργιών και των κινητοποιήσεων θέλουν να καταργήσουν και την ίδια τη δημοκρατία, να μας το πουν ευθαρσώς» τόνισε, ενώ τη σκυτάλη πήρε το γραφείο Τύπου. Στην ίδια γραμμή η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για «ειρηνική διαμαρτυρία» καταλογίζοντας ευθύνες στα ΜΑΤ, που δεν δίστασαν «να ξυλοφορτώσουν και να τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τέλος, με τον ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε το ΚΚΕ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστολή και αυταρχισμό λέγοντας ότι «η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε. - πλουτοκρατίας προχωράει μαζί με την αποφασιστική εφαρμογή του νόμου και της τάξης».


Αλέξανδρος Διαμάντης



Οι συμπλοκές με τα ΜΑΤ, τα χημικά και η ΕΔΕ Δένδια

Με επέμβαση των ΜΑΤ, μικροεπεισόδια και περιορισμένη χρήση χημικών έληξε χθες το πρωί η μικρής διάρκειας «συμβολική» κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 70 μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου. Η συμβολική κατάληψη, στην οποία συμμετείχαν και οι βουλευτές του κόμματος Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Κώστας Μπάρκας, έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μέργου για το ύψος του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

Η ομάδα των νεαρών μπήκε στο γραφείο που διατηρεί ως καθηγητής πανεπιστημίου ο κ. Μέργος και ανάρτησαν πανό στο μπαλκόνι με το σύνθημα «Κανείς δεν ζει με 500 ευρώ», ενώ στην είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται στη στοά της οδού Σταδίου 5 ανέφεραν: «Μέργο των 6.000 ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ και κατά την έξοδο των συγκεντρωθέντων επικράτησε ένταση, με αποτέλεσμα να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια, με τους συγκεντρωθέντες να καταγγέλλουν χρήση σωματικής βίας από τα ΜΑΤ. Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα, ενώ, μόλις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε για τα επεισόδια, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στον οποίο έδωσε εντολή για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τους βουλευτές και τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου