Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σενάρια πολέμου είδε ο ηγέτης της Β. Κορέας

NORTHKOREADRILLSLΟ ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un παρακολούθησε την τελευταία φάση των ασκήσεων οι οποίες είχαν διάρκεια 5 ημερών οι οποίες ως στόχο είχαν την όσο πιο δυνατό πειστική προσομοίωση ενός πραγματικού πολέμου ανακοινώνοντας τις ασκήσεις μια ημέρα μόλις μετά από την ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας προέδρου στη Νότια Κορέα η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές.
«Ένα ατελείωτο μπαράζ πυροβολικού χτύπησε τις εχθρικές θέσεις με το ήχο τους να ταράσσει τη Γη και τον παράδεισο, τυλίγοντας όλους τους στόχους στις φλόγες», είναι σε ελεύθερη μετάφραση το νόημα της ανακοίνωσης διεξαγωγής των σημερινών
ασκήσεων από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας KCNA.
«Καρφώνοντας το βλέμμα του στις εχθρικές θέσεις οι οποίες τυλίγονται στη φωτιά ο ηγέτης της χώρας έμεινε ικανοποιημένος» σημείωσε ακόμη το KCNA.
Το KCNA δεν έδωσε ακριβή χρόνο και τοποθεσία των ασκήσεων, λέγοντας μόνο ότι ο Kim διέταξε τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά έτσι ώστε να διαπιστώσει την ικανότητα του πυροβολικού να μάχεται σε ένα πραγματικό πόλεμο.
Η τελευταία αυτή άσκηση και η παρουσία του Kim ολοκλήρωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα επιθεώρησης από τον ηγέτη της χώρας τόσο των πυρηνικών εγκαταστάσεων όσο και των πυραυλικών ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Kin επιθεώρησε ασκήσεις της Αεροπορίας και των αλεξιπτωτιστών. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου