Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Νίκος Παναγιωτόπουλος υφυπουργός εργασίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ



Με στόχο την κινητοποίηση και το συντονισμό όλων των πολιτικών, κοι­νωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για την αποτελεσματικό­τερη αντιμετώπιση της ανεργίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στη συνεδρίαση, παρουσιαστήκαν οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για την ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ και οι συμμετέχοντες φορείς και υπηρεσίες παρουσίασαν τις δικές τους εξειδικευμένες και στοχευμένες προτάσεις για την ανάσχεση της ανεργίας.

Ο Υφυπουργός Εργασίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως το Υπουργείο Εργασίας είναι σε θέση να δώσει ενέσεις τόνωσης της απασχόλησης και κυρίως να στηρίξει ευπαθείς
κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή όσοι βρίσκονται πλησίον της συνταξιοδότησής και λόγω της κρίσης αδυνατούν να βρουν τα απαραίτητα ένσημα. Θα μπορούσαν λοιπόν για παράδειγμα προγράμματα κατάρτισης ή απασχόλησης των ΟΤΑ -όπως αυτά τις κοινωφελούς εργασίας- να δίνουν περισσότερη έμφαση στην στήριξη αυτών των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Τέλος, ανέφερε πως στους σχεδιασμούς του υπουργείου βρίσκονται και προγράμματα που θα αφορούν εποχιακά εργαζόμενους στον τουρισμό ή την πρωτογενή παραγωγή, κλάδους που μπορούν άμεσα να απορροφήσουν εργατικό δυναμικό τονώνοντας την απασχόληση.


Στη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αθ. Κυριαζής,  Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη, Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, κ. Αννα Δαλλαπόρτα, Ισότητας κ. Ζέτα Μακρή, Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ κ.κ. Γιάννης Παναγόπουλος και Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος και ο α΄αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και Ιωάννης Ρέτσος, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, καθώς και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, του ΣΕΒ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου