Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

35 υποψήφιοι για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

35 υποψήφιοι για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚΑργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ της Καβάλας για τις αυριανές εκλογές. Αύριο τα μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους στο συνέδριο που θα γίνει μετά από μία εβδομάδα. Τριάντα πέντε είναι οι υποψήφιοι από τους τέσσερις δήμους του Νομού. Υπάρχει το ενδεχόμενο να εκλεγούν κι οι τριάντα πέντε. Είναι πάντως βέβαιο με βάση και την προσέλευση στην κάλπη αύριο, ότι οι 34 θα εκλεγούν. Εκεί όπου υπάρχει θέμα να μην εκλεγεί υποψήφιος, είναι η οργάνωση του Δήμου Νέστου, όπου μόνο εκεί από τις οκτώ υποψηφιότητες, ίσως μείνει ένας εκτός συνεδρίου.
Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
Στο Δήμο Καβάλας:Έλλη Μακέδου, Μιχάλης Μαλαμίδης, Σίμος Μαμτζαδέλης, Χάρης Σεϊτανίδης, Νίκος Στράντζαλης, Βασιλική Βετάνη, Ανέστης Συγγιρίδης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Παύλος Χαβιαρόπουλος, Αθηνά Καραγεωργίου, Λία Ασλανίδου, Κώστας Πούλιος, Στράτος Βούζης, Σοφία
Καραγιάννη.
Στο Δήμο Παγγαίου (δέκα υποψήφιοι, εκλέγονται κι οι δέκα): Σοφία Πακαταρίδου, Κρυστάλλης Τζιτζιός, Κων/νος Μελισσιανός, Βαγγέλης Κιοσεπαρασίδης, Μαρία Τσίλογλου, Δημήτρης Ηλιάδης, Βασίλης Δαμιανίδης, Μάκης Παπαθανασίου, Γιώργος Θωμάς, Νίκος Σκαρτούλης.
Ψηφοδέλτιο Νέστου: Παναγιώτης Τιάκας, Νεκτάριος Αλμπάνης, Σουλτάνα Τσοπανίδου, Χρυσούλα Μπεζέλη, Χρήστος Ουζούνης, Γιάννης Κουτσαγγελάς, Βαγγέλης Τερζίδης, Ιορδάνης Χοροζίδης.
Δήμος Θάσου (τρεις υποψήφιοι): Γιάννης Γλυκερίας, Κων/νος Κωνσταντινίδης, Ιωάννης Νικολούδης.
Οι δυσκολίες που υπήρξαν για τη διαμόρφωση αυτής της εικόνας των υποψηφίων είχανε σχέση με το ότι κάθε ένας που θα λάβει μέρος στις εκλογές θα μπορεί να βάλει έναν μόνο σταυρό, ενώ όσοι θα εκλεγούν σύνεδροι και θα λάβουν μέρος στη διαδικασία της ερχόμενης εβδομάδας, θα μεταβούν και θα μείνουν στην Αθήνα με δικά τους έξοδα.
Ανάλογα με την προσέλευση των μελών στην κάλπη την Κυριακή, θα κριθεί ακριβώς πόσοι θα είναι οι σύνεδροι οι προερχόμενοι από το νομό Καβάλας.Πάνω κάτω όμως τα νούμερα θα είναι όσα ήδη αναφέραμε, δηλαδή, θα είναι είτε 34 είτε 35, με ερωτηματικό τον όγδοο σύνεδρο από την επαρχία Νέστου.
Γι΄ αυτή τη διαδικασία ο Νίκος Χατζηχρήστου είπε τα εξής: «Από πλευράς νομαρχιακής επιτροπής είναι γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές δυσκολίες γιατί οι προθεσμίες πίεζαν. Βεβαίως δεν έχουνε καμιά σχέση με την πραγματικότητα τα όσα διαβάζω σήμερα (χθες) σε διάφορα δημοσιεύματα, ότι κλείσαμε ψηφοδέλτιο μετά τη λήξη της προθεσμίας. Κλείσαμε κανονικά – κανονικότατα. Έχουμε 35 υποψηφίους, συν τους θεσμικούς που είναι γύρω στους 10 με 11. Θεωρώ ότι οι σύνεδροι της Καβάλας σ΄ αυτή την πολύ κρίσιμη πολιτική συγκυρία είναι ένας ικανοποιητικότατος αριθμός. Υπάρχουνε πάρα πολλά νέα παιδιά, τα οποία θα έχουνε την εμπειρία του συνεδρίου. Καλώ τον κόσμο να ψηφίσει στα τέσσερα εκλογικά κέντρα τα οποία θα λειτουργήσουν, το μεν του Δήμου Καβάλας στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, του Δήμου Παγγαίου στο ξενοδοχείο Ποσειδών, του Δήμου Νέστου στο εργατικό κέντρο Χρυσούπολης και στο Δήμο Θάσου στο κοινοτικό κατάστημα του Πρίνου. Γενικά σ΄ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία υπήρξε κατάθεση ψηφοδελτίων, για όλες τις έδρες, για όσους αντιπροσώπους των συνέδρων που βγήκανε από το υπουργικό μέτρο και προχωράμε στην κυριακάτικη διαδικασία».
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου