Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Από την κόντρα Τσίπρα … Ολάντ επωφελήθηκε ο Βενιζέλος


Πέρα από το γεγονός ότι ο Τσίπρας είναι αχαρακτήριστος για την επίθεση που έκανε στον Ολάντ, το θέμα της ημέρας είναι επίσης η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος με το Γάλλο πρόεδρο.
Μια συνάντηση που κράτησε 40 λεπτά και η οποία καταγράφηκε ως «προσωπική» αφού αλλιώς θα παραβίαζε το πρωτόκολλο των Ηλυσίων που επιτρέπει στο Γάλλο πρόεδρο να δέχεται μόνο αρχηγούς κρατών.
Ωστόσο, το ραντεβού με το Βενιζέλο, που κλείστηκε νύχτα προκειμένου να… πικάρουν τον Τσίπρα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως unfair από πλευράς Ολάντ. Δε μπορεί δηλαδή να δέχεται το πρόεδρο του τρίτου κόμματος στην Ελλάδα απλά και μόνο για να πάει κόντρα στον Τσίπρα που τον έβρισε. Και τι θα γίνει δηλαδή αν και ο Σαμαράς του ζητήσει
ραντεβού ως αρχηγός του πρώτου κόμματος; Θα το αρνηθεί ή θα το εντάξει στα προσωπικά;
Δε μπορεί επίσης να τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά επειδή ο Ολάντ είναι στο Σοσιαλιστικό κόμμα και γι’ αυτό μπορεί να δέχεται τον Βενιζέλο. Μ’ αυτόν θα διαπραγματευτεί μετά τις εκλογές; Αμφιβάλλουμε.
Ο κ. Βενιζέλος από την άλλη, άλλο που δεν ήθελε προεκλογικά να φωτογραφίζεται με το Γάλλο πρόεδρο και να εμφανίζεται, σύμφωνα με δική του δήλωση, ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού.
Το unfair συνεχίστηκε από την πλευρά της γαλλικής προεδρίας καθώς εμφανίζεται να είναι ο κ. Βενιζέλος ο μοναδικός εκφραστής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας. Σε τέτοιες στιγμές, όμως, δε χωράνε δημόσιες σχέσεις επειδή είναι αδερφά κόμματα το γαλλικό σοσιαλιστική με το ΠΑΣΟΚ.
Ελπίζουμε τουλάχιστον ο κ. Βενιζέλος να είπε και καμιά κουβέντα στον Ολάντ για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και να μην το έριξε στην πολυλογία χωρίς ουσία όπως συνηθίζει.
«Η συνάντηση είχε κρίσιμο χαρακτήρα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, «και αναμφίβολα μεγάλη χρησιμότητα η συνάντηση αυτή στην οποία, βεβαίως, εγώ δε μίλησα στο όνομα του ΠΑΣΟΚ ή ως άτομο, αλλά μίλησα στο όνομα των αναγκών και των συμφερόντων της πατρίδας και όλου του ελληνικού λαού. Γιατί όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό, δε λειτουργώ κομματικά, λειτουργώ εθνικά».

Προφανής η αιχμή προς τον Τσίπρα. «Αυτή τη στιγμή η πολιτική προσωπικότητα στην Ευρώπη που έχει τη δύναμη, τη νομιμοποίηση και την ικανότητα να θέσει νέα πράγματα στο τραπέζι, είναι ο Φρανσουά Ολάντ. Αυτό είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας που πρέπει να το αξιοποιήσουμε», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου