Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Ισπανία τρομάζει και πάλι τις αγορές - Σε χαμηλά δύο ετών η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου


Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στη διάρκεια των σημερινών διεθνών συναλλαγών κάτω από το 1,24 αμερικανικό δολάριο, κάτι που είχε να συμβεί απ την πρώτη Ιουλίου του 2010.
Οι ευρωπαϊκές αγορές του συναλλάγματος κυριαρχούνται σύμφωνα με την ανταπόκριση από το Λονδίνο του Γαλλικού πρακτορείου από την έντονη φημολογία ότι "η Μαδρίτη τελικά προκειμένου να εξυγιάνει το τραπεζικό της σύστημα θα λάβει εξωτερική δανειακή βοήθεια".
Περίπου στις 17:40 ώρα Ελλάδας, στο Λονδίνο διαμορφώθηκε η ισοτιμία ένα ευρώ ίσον με 1,2389 δολάριο. Το χθεσινό αντίστοιχο 'κλείσιμο' ήταν στο 1,2503 δολάριο το ευρώ.


Ισπανία: "Δεν υποβάλαμε σχέδιο διάσωσης της ΒΑΝΚΙΑ στην ΕΚΤ", υποστηρίζει η Μαδρίτη

Η Μαδρίτη διέψευσε σήμερα πληροφορίες που την έφεραν να έχει θέσει υπόψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχέδιο για τη διάσωση της προβληματικής τράπεζας ΒΑΝΚΙΑ και ότι το σχέδιο αυτό απερρίφθη.
Συγκεκριμένα, ο ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος αρνήθηκε ότι η ΕΚΤ απέρριψε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της ΒΑΝΚΙΑ, λέγοντας ότι "ουδέν σχέδιο ετέθη υπόψη" της ΕΚΤ.
"Η ισπανική κυβέρνηση ουδένα σχέδιο έθεσε υπόψη της ΕΚΤ και η ΕΚΤ ουδένα σχέδιο απέρριψε", σημείωσε χαρακτηριστικά ενώπιον κοινοβουλευτικού κοινού, αρνούμενος πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου