Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Λαφαζάνης: Θα καταργήσουμε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ το μνημόνιο...

Δύο ημέρες πριν την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ένα από τα κορυφαία του στελέχη κάνει λόγο για μονομερή κατάργηση του μνημονίου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει στην μονομερή κατάργηση του μνημονίου είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν κατάλαβα, υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το μνημόνιο σε συμφωνία με την τρόικα; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Ακούω πολύ αυτό το μονομερώς. Έχετε δει εσείς κυβερνήσεις να διαπραγματεύονται με όλο τον πλανήτη προκειμένου να αναλάβουν αποφάσεις, και ιδιαίτερα σε κρίσιμα θέματα; Λογοδοτούν στο λαό τους. Αν μου λέγατε ότι θα το κάνουμε ερήμην του ελληνικού λαού, με αιφνιδιασμό του ελληνικού λαού, μονομερώς σε βάρος του ελληνικού λαού, ναι, να το καταλάβω. Αλλά οι κυβερνήσεις είναι για να λαμβάνουν αποφάσεις και να καθορίζουν την τύχη μιας χώρας»είπε χαρακτηριστικά ο Π. Λαφαζάνης.

Παράλληλα επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως το μοναδικό τους πρόγραμμα είναι το δεύτερο μνημόνιο.

«Αυτοί που ανακοινώνουν τέτοια θέματα, δεν τα ανακοινώνουν από ενδιαφέρον για τις προγραμματικές μας θέσεις και προτάσεις, αλλά προσπαθώντας, εντρυφώντας στα προηγούμενα προγράμματα που έχουμε καταθέσει, να δείξουν ότι εδώ λέμε πράγματα που είναι ανεδαφικά, πράγματα που δε στέκονται, που είναι στον αέρα. Μιλάνε για ένα ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται αυτοί. Αυτοί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα δικά τους προγράμματα. Δεν προβάλλουν το πρόγραμμά τους… Ασχολούνται μόνο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα και η δυναμική. Αλλά ξέρουν και κάτι άλλο, ότι αυτοί δεν έχουν πρόγραμμα. Το πρόγραμμά τους είναι το δεύτερο μνημόνιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου