Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Πίσω από τον Τσίπρα, κρύβονται Εφιάλτες»


psomiadis-vima-nd

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον «αντιμνημονιακό» Παναγιώτη Ψωμιάδη που ανέλαβε τα σκήπτρα να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα.
Ο κ. Ψωμιάδης, σε συνέντευξή του στην FREEDAY, υποστήριξε πως πήρε αυτή την απόφαση όχι για τους επώνυμους της ΝΔ αλλά «για την πατρίδα, για τα παιδιά μας, για τη νεολαία, για τον απλό πολίτη, για το εθνικό συμφέρον» ενώ αποκαλύπτει ότι ο Αντώνης Σαμαράς του υποσχέθηκε «ότι θα ενώσει ένα μεγάλο κομμάτι της Κεντροδεξιάς και ότι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι σκληρής διαπραγμάτευσης του μνημονίου και κατάργησης της άδικης φορολογίας, σε μείωση του ΦΠΑ, σε σταμάτημα της μείωσης των μισθών και των συντάξεων».

Συνέντευξη στον Δημήτρη Συρμάτση

1) «Αρχιστράτηγος» της ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα. Δικαίωση για τον πολιτικό Ψωμιάδη; Τι σημαίνει
για τον άνθρωπο Παναγιώτη;
Αυτές τις ώρες που είναι κρίσιμες για την Ελλάδα μας, με το λαό να υποφέρει, δεν υπάρχει δικαίωση. Δικαίωση θα είναι να καταφέρουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά κυρίως τους Έλληνες ζωντανούς. Δηλαδή να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική, να πούμε όχι στο μνημόνιο της εξαθλίωσης. Να κάνουμε επιτέλους διαπραγμάτευση, βάζοντας πάνω απ’ όλους την Ελλάδα και τους Έλληνες, όχι τα ξένα συμφέροντα και να πετύχουμε όρους που δεν εξοντώνουν τον ελληνικό λαό. Αποφάσισα να παλέψω για όλα αυτά μέσα από την παράταξη, αλλά να ξέρετε δεν μπήκα σ’ αυτή την ιστορία για τους επώνυμους της ΝΔ. Μπήκα για την πατρίδα, για τα παιδιά μας, για τη νεολαία, για τον απλό πολίτη, για το εθνικό συμφέρον.

2) Τελικά ποιος είναι ο κίνδυνος για την Ελλάδα. Ο Σταλινισμός όπως αναφέρουν αρκετοί; Ή η κακή πλευρά της πολιτικής του δικομματισμού
Ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι ένας. Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου μας έβαλε σε μια πρωτοφανή περιπέτεια, αυξάνοντας τον δανεισμό σε βάρος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Από αυτή την περιπέτεια πρέπει να βγούμε. Τα κόμματα που κυβέρνησαν έχουν τεράστιες ευθύνες, τις οποίες όλοι πλέον ομολογούν, όμως ευθύνες τεράστιες έχουν και τα κόμματα της Αριστεράς. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια μπήκε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης. Να μην ξεχνάμε ότι πίσω από το αγγελικό πρόσωπο και τα μαγικά λόγια του κ. Τσίπρα κρύβονται Εφιάλτες. Το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι που δε θέλει να υπάρχει στρατός και αστυνομία, που χαρίζει το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, που θεωρεί Τούρκους τους μουσουλμάνους της Θράκης, που θέλει να ανοίξουν τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες και τα ναρκωτικά.
Οι στιγμές είναι ιστορικές, όπως και οι ευθύνες, όχι μόνο για τους πολιτικούς αλλά και για τους πολίτες. Γι’ αυτό και πρέπει να πούμε όχι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης που τάζουν τώρα, προεκλογικά, ψεύτικους παραδείσους.

3) Ποιος είναι ο στόχος σας σε αυτή την προεκλογική περίοδο; Με τι θα νοιώθατε ικανοποιημένος το βράδυ της 17ης Ιουνίου;
Θα νοιώθω ικανοποιημένος εάν ο λαός εγκρίνει με την ψήφο του την πανστρατιά δυνάμεων της Κεντροδεξιάς. Εάν δώσει εντολή για μια Ελλάδα στην Ευρώπη όχι των συμφερόντων αλλά των πολιτών, με ένα μνημόνιο για τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά κλπ- όχι για την εξαθλίωση του λαού.

4) Αν με την βοήθεια σας οδηγήσετε τον Αντώνη Σαμαρά στην Πρωθυπουργία και αυτός δεν πράξει τις δεσμεύσεις περί πολιτικές εκτός μνημονίου, θα αισθανθείτε προδομένος; Μήπως θα είχατε βοηθήσει κι εσείς για να υποφέρει κι άλλο ο ελληνικός λαός;

Δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός έχει τα περιθώρια πλέον να μην κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του. Ο ελληνικός λαός έδωσε ηχηρό χαστούκι στον παλαιοκομματισμό, στην αντίληψη και στη νοοτροπία που ήθελε τους πολιτικούς άλλα να λένε κι άλλα να κάνουν. Η θέση μου είναι σταθερά αντιμνημονιακή από την πρώτη στιγμή. Και παραμένει αντιμνημονιακή. Από κει και πέρα, η δική μου απόφαση να μπω μπροστά σ’ αυτήν την προσπάθεια έχει να κάνει ακριβώς με δύο δεσμεύσεις του Αντ. Σαμαρά. Πρώτον ότι θα ενώσει ένα μεγάλο κομμάτι της Κεντροδεξιάς, κάτι το οποίο ζητώ εδώ και τρία χρόνια. Και, δεύτερον, ότι μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι σκληρής διαπραγμάτευσης του μνημονίου και ταυτόχρονα προχωρά άμεσα σε κατάργηση της άδικης φορολογίας, σε μείωση του ΦΠΑ, σε σταμάτημα της μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου