Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Βενιζέλος - Αβραμόπουλος σε Τσίπρα: «σε στηρίζουμε κάνε κυβέρνηση»


Στελέχη του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας έφεραν τη Δευτέρα στο επίκεντρο συζήτηση - πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα με ψήφο ανοχής από τα δύο αυτά κόμματα.
Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγ. Βενιζέλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν ζητά συμμετοχή με δικά του στελέχη σε ένα τέτοιο σχήμα.

Αντίστοιχη πρόταση έκανε τη Δευτέρα  το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι Mega ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και δηλώσεις του κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Ο κ. Κακλαμάνης  τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στο Ράδιο 9. «Σήμερα που θα πάρει τη διερευνητική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να του πούμε σχημάτισε την κυβέρνησή σου, παρουσίασέ
μας το πρόγραμμά σου στη Βουλή, πήγαινε στη Μέρκελ και πες της αυτά που έλεγες στον ελληνικό λαό και, αν πετύχεις, η στήριξη θα συνεχιστεί», ανέφερε.

Προανήγγειλε επίσης πρωτοβουλία για επανένωση της δεξιάς παράταξης, αφού προηγουμένως συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή του. 

Ωστόσο, πηγές του (δεύτερου πλέον) κόμματος έκαναν λόγο για προκλητικά ανεύθυνες θέσεις και σημείωναν την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα κόμματα αυτά.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, δηλαδή είτε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στάση ανοχής σε άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, είτε να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοια προοπτική, προβάλλοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μνημόνιο και στην γενικότερη πολιτική τους που οδήγησε τη χώρα στην κρίση. Πλήρεις απαντήσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να δώσει την Τρίτη ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου