Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο Καμμένος ως ΓΑΠ του 2012

Μνημείο λαϊκισμού το “πρόγραμμα” των “Ανεξάρτητων”

Ο ΓΑΠ  το είπε με δυο λέξεις το 2009. «Λεφτά υπάρχουν»!
Ο Καμμένος έδωσε ένα (ο θεός να το κάνει) πρόγραμμα 51 σελίδων όπου μπλέκει τον Madison, τον Αριστοτέλη, τον Rawls με τον Schumpeter και τους …φεντεραλιστές, σε μια προσπάθεια να …κτίσει  ευρωπαϊκή ιδεολογία, η οποία θα αποτρέψει τη …φαβελοποίηση των κρατών μελών. Eρασιτεχνική προσπάθεια που  βρίθει από μεγαλοστομίες και γενικόλογες αναφορές  χωρίς την παραμικρή κοστολόγηση. Πρόκειται για μνημείο λαϊκισμού. Ακόμα και ο ΓΑΠ του 2009 μπροστά στον Καμμένο ήταν  …σοβαρότερος γιατί τότε τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα.
Να πως ορίζονται οι ΑΝΕΛ:
Το κίνημα επιλέγει την μείωση της ανισότητας στη χώρα αξιοποιώντας μια διευρυμένη έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης (Rawls) σύμφωνα με την οποία η βελτίωση της ευημερίας των πολιτών με το χαμηλότερο επίπεδο ευημερίας υλοποιείται με τον συνδυασμό της αύξησης της προσόδου της υγιούς επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής καταστροφής (Schumpeter) της άνευ επαρκούς εθνικής προστιθέμενης αξίας διαμεσολάβησης.”
Καταλάβατε;
Και παρακάτω για διευκρινίσεις:
Ο προσδιορισμός και η διασφάλιση των εθνικών στρατηγικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων της
ποσότητας και της ποιότητας του πληθυσμού, των μηχανισμών δομικής βελτίωσης της ποιότητας της Δημοκρατίας και των μηχανισμών παραγωγής σχεδιασμού και στρατηγικής διαχείρισης των υποθέσεων άμυνας & ασφάλειας, διπλωματίας και οικονομίας, τίθενται σε μηδενική βάση και λαμβάνουν πρώτη προτεραιότητα υλοποίησης με υπερκομματική αξιοκρατία.
 Όπως ο ΓΑΠ
Στη συνέχεια αρχίζει να δημιουργεί επιτροπές ή να αλλάζει τα ονόματα εκείνων που ήδη υπάρχουν. Ό,τι έκανε δηλαδή και ο ΓΑΠ το 2009!
Έχουμε και λέμε: ΓΓ Ελλήνων Εξωτερικού,  Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης, Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων, Ειδική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, ΓΓ Χαρτογράφησης Νομοθεσίας, Ειδική Επιτροπή Υποθέσεων Θαλάσσης (όχι επιτροπή αέρα δεν δημιουργεί) και Επιτροπή Διεκδίκησης Αποζημιώσεων. Και μερικές άλλες που πιθανώς μου διέφυγαν!
Μετά, στρατικοποιούμε τα Υπουργεία! Το Υπουργείο Άμυνας ανατίθεται στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και  Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ! Το Υπουργείο Δικαιοσύνης το αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΑΠ
Σας έχω και μερικά ωραία:
-Θα καταργηθεί η μονιμότητα των νεπροσλαμβανομένων Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αυτό το λέει και ο Τόμσεν με τον Πάγκαλο, χώρια που πρέπει να προηγηθεί αναθεώρηση του Συντάγματος!
-Σε μια τετραετία θα λύσει το …δημογραφικό πρόβλημα της χώρας!
-Κούρεμα τραπεζικών δανείων φυσικών και νομικών προσώπων! Δεν μας λέει ούτε το ποσοστό και δεν λέει το σπουδαιότερο: πως θα αναπληρωθούν οι απώλειες
-Κατάργηση έκτακτων εισφορών επί της ακίνητης περιουσίας, αλλά αυτό το έχει ήδη ανακοινώσει η ΝΔ!
-Κατώτατη εγγυημένη σύνταξη 800 ευρώ! Εδώ μάλλον την πάτησε γιατί το ΚΚΕ λέει για σύνταξη στα 1000 ευρώ, αλλά φαντάζομαι οτι μπορούν να το διορθώσουν!
Πως θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας;
Θα δημιουργηθεί  Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα! Δε λέει, τίποτα νέο, είναι αυτό που ……προσπαθούσε να κάνει ο …Χρυσοχοίδης με τον Ρέσλερ! Στο..πρόγραμμα μάλιστα αναφέρεται ότι ως πρότυπο έχει την αντίστοιχη Γερμανική!
Εκείνο, όμως, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι από τι θα απαρτίζεται το κεφάλαιο της Τράπεζας.
α) Το 100% της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που έχει ήδη μεταβιβαστεί στο Ταμείο Διαχείρισης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
(β) Το 100% ολόκληρης της ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων!!! (τα ταμεία τα ρώτησε;)
(γ) Ιδιοκτήτης 100% της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ΔΕΚΟ στο ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου.
(δ) Το 100% των απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου από εγγυήσεις στις Ελληνικές Τράπεζες που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια.
(ε) Το 100% της αξίας σε μετρητά ή σε Τίτλους του αποτελέσματος της τιτλοποίησης και εκχώρησης των απαιτήσεων κατά Γερμανικού Δημοσίου για τις Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις . (ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι! Εαν και εφ’ όσον…) Πρώτη φορά ακούω δημιουργία τράπεζας με…υποθετικά κεφάλαια!
(στ) Καταβολή μετρητών από την μεταβίβαση του συνόλου των αξιών από τους «κοιμώμενους λογαριασμούς» στα ελληνικά Τραπεζικά Ιδρύματα. Αυτή είναι ιδέα του Μανώλη! Δηλαδή, θα πάρει τους λογιαριασμούς που έχουν οι  γιαγιάδες για τα εγγόνια τους! Και πως θα αναπληρωθεί αυτή η απώλεια από τις άλλες  τράπεζες;
(ζ) Το σύνολο της αξίας των πνευματικών δικαιωμάτων της Ελληνικής Γραμματείας, Ιστορικών Μνημείων, Εθνικού Οπτικοακουστικού Υλικού, Ονομασιών, Ηρώων, Μυθολογίας, Αρχαίας τραγωδίας κλπ.
Όπως  καταλαβαίνετε ο Καμμένος θα …τιτλοποιήσει όλη την Ελληνική Ιστορία! Και τον Πολιτισμό μας!
(η) Η ΕΔΕΥ Α.Ε. και το ΙΓΜΕ.
Το ΙΓΜΕ θα αναλάβει προφανώς τον ορυκτό πλούτο της χώρας, το λέει με το μαλακό για να μη σκιαχτούμε!
Άρα, η Τράπεζα αυτή  θα έχει στην κατοχή της το σύνολο του ελληνικού πλούτου! Τυχερός, όποιος τη διοικεί!
Και ένα …πεζό ερώτημα: Πόσο καιρό θα πάρει για να δημιουργηθεί αυτή η …..υπερτράπεζα;
 Παιδεία-ναυτιλία-γεωργία
Στον τομέα της Παιδείας ο Καμμένος προτείνει: «Προσέλκυση ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όχι μόνο πανεπιστημίων αλλά και πρωτοβαθμίων & δευτεροβαθμίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και όχι μόνο με την μορφή των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών, αλλά με πλήρη απελευθέρωση της ιδιωτικής παιδείας (αναθεώρηση άρθρου 16 Συντάγματος).»
Ερώτημα, εδώ συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο θέλει να συγκυβερνήσει;
 Ναυτιλία: Θα φέρει από το citi όλους τους εφοπλιστές στον Πειραιά!
 Γεωργία: «Μετατροπή της πολιτικής των επιδοτήσεων σε πολιτική επιβραβεύσεων μέσω της ΕΕ, υπό τη μορφή ακόμη και χρηματικής συνεισφοράς του κράτους στην παραγωγή, ιδιαίτερα σε παραγωγούς που, είτε παράγουν ελληνικά προϊόντα (ποικιλίες – φυλές), είτε διαθέτουν την παραγωγή τους για εξαγωγή (από την οποία το κράτος βελτιώνει το εμπορικό του ισοζύγιο).
Δεν τα πρόλαβα όλα, έχει και άλλα ο μπαξές!
Διευκρίνιση: η κριτική μου είναι …καλόπιστη για να συμβάλλω στη …διαβούλευση!
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου