Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Παραλογισμοί ή μήπως όχι;;

Παραλογισμός είναι όταν, ενώ η χώρα να έχει περιπέσει όσο καμιά άλλη στην ανυποληψία και τον χλευασμό ολόκληρης της υφηλίου λόγω της οικονομικής της εξαθλίωσης που προκλήθηκε από τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα, με την αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών της και των επιλογών τους, από τη μια να καταβάλλεται (τάχα) από τους κυβερνώντες προσπάθεια για την μείωση του δημόσιου τομέα και από την άλλη να καταγγέλλονται από τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Β.Παπανδρέου) ότι τα δύο τελευταία χρόνια «ιδρύθηκαν» 77 οργανισμοί και ότι έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις.
Αυτό σημαίνει ότι το «κόμμα» είναι αμετακίνητο στις πρακτικές του που ακολουθούσε από τον καιρό της ίδρυσής του προκειμένου να δημιουργήσει και να λειτουργεί τον κομματικό του στρατό.
Παραλογισμός είναι τα στοιχεία που παρουσίασε κυβερνητικό στέλεχος (Λ.Κατσέλη) όπου μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10%-30%, θα αφαιρέσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, 4,5 – 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση κατά 2,09% – 6,26% του ΑΕΠ. Επομένως, η ύφεση που προβλέπεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 (-2,5%) θα ξεπεράσει με συντηρητικές εκτιμήσεις το -5%», και η συνταγή να επαναλαμβάνεται.
Παραλογισμός είναι οι διαπιστώσεις επίσης κυβερνητικού στελέχους (Μ.Αποστολάκη) ότι «οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε. Η ύφεση έχει σκοτώσει την χώρα και κάθε δόση μας βουλιάζει ακόμα περισσότερο, τόνισε, θέτοντας και αυτή το ερώτημα τί γίνεται με την φοροδιαφυγή και επισημαίνοντας ότι θα αρκούσε η άρση του τραπεζικού απορρήτου και τα φορολογικά κριτήρια, ώστε να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες. Η κ. Αποστολάκη ρώτησε επίσης αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση να συζητά με την τρόικα τον προϋπολογισμό του 2014».
Παραλογισμός είναι να διαπιστώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat ότι το 2004 το Δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν στο 7,5% του ΑΕΠ, το Δημόσιο χρέος στο 98,6% του ΑΕΠ δηλαδή στα 201,2 δις ευρώ, η ανεργία ήταν στο 10,5% και η ανάπτυξη με θετικό πρόσημο +4,9%, και το 2011 το Δημοσιονομικό έλλειμμα να είναι στο 9,5% του ΑΕΠ, το Δημόσιο χρέος στο 157,7% του ΑΕΠ δηλαδή στα 358,3 δις ευρώ, η ανεργία στο 20%, η ανάπτυξη να έχει αρνητικό πρόσημο -5,5%, και ο λαλίστατος κομπορρήμων αντιπρόεδρος- ύπαρχος της κυβέρνησης να θεωρεί το πισωγύρισμα σε συνθήκες του 2004 σαν απειλή για το κοινωνικό σύνολο.
Παραλογισμός είναι το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011 να έχει ανέλθει σε 19.231 εκατ. ευρώ έναντι 18.504 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010 όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 35.257 εκατ. ευρώ από 36.175 πέρυσι ενώ οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 53.077 εκατ. ευρώ, έναντι 48.894 εκατ. ευρώ για την παραπάνω περίοδο, παρά τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και τα χαράτσια που ονομάζουν «θυσίες» στα συνήθη θύματα των χαμηλόμισθων μισθωτών και των συνταξιούχων από τους ανίκανους επιτελείς-χαραμοφάηδες του οικονομικού επιτελείου. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι σφουγγοκωλάριοί τους καθώς και ο εποπτεύων αυτούς είναι εντελώς ανίκανοι, αλλά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνοι για τον τόπο και τους πολίτες, ενώ παράλληλα επαληθεύονται και στατιστικά οι καταγγελίες για ίδρυση οργανισμών και προσλήψεις ημετέρων.
Παραλογισμός αλλά παράλληλα είναι όνειδός για μια ευνομούμενη κοινωνία όπως θέλουμε να λογιζόμαστε και αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, να καταγγέλλονται λιποθυμίες μαθητών από ασιτία στα σχολεία και το αρμόδιο υπουργείο με την ανεκδιήγητη επικεφαλής του να ποιείται την νήσσαν, ισχυριζόμενη ότι «δεν έχουν γίνει καταγγελίες στο υπουργείο».
Παραλογισμός είναι οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης ενώ δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις που παίρνονται και οι οποίες φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, αυτού του δυναμικού που του υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες προκειμένου να του υφαρπάξουν την ψήφο, να αρνούνται να σταθούν στο ύψος τους και να δρουν και να στηρίζουν σαν άβουλα πειθήνια όργανα, θλιβερά ανδρείκελα, ένα φαύλο, διεφθαρμένο παρακράτους που σφετερίστηκε την ανθρώπινη ύπαρξη και εκχώρησε την κρατική υπόσταση και κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους.
Παραλογισμός είναι η διαπίστωση ότι σε σύνολο 198 χωρών τα 194 να χρωστάνε συνολικά 30.095.993.870.000 δολάρια, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες 13,450 τρις δολάρια, το Ηνωμένο Βασίλειο 9,088 τρις δολάρια, η Γερμανία 5,208 τρις, η Γαλλία 5,021 τρις, η Ολλανδία 3,733 τρις και να μη γνωρίζει ολόκληρος ο πλανήτης σε ποιους τα χρωστάνε όλες οι χώρες αυτά τα τεράστια ποσά.
Ποιοι είναι αυτοί οι διεθνείς δανειστές – τοκογλύφοι που «έχουν να λαβαίνουν» ;;;
Βέβαια ένα άλλο ερώτημα που μπορεί να προκύψει είναι τι θα γίνει αν -λέμε αν- ύστερα από μια διακρατική συμφωνία όλων αυτών των κρατών που «χρωστάνε» αποφασισθεί (αν είναι δυνατόν) να μη γίνει καμιά πληρωμή. Να διαγράψουν όλες οι χώρες όλα αυτά τα χρέη και ξεκινήσουν από μηδενική βάση να πορευθούν για το μέλλον. Για το «από δω και πέρα». Μπορεί να φαντάζει σαν εφιαλτικό σενάριο όμως στις μέρες που ζούμε τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει αρχίσει να εξελίσσεται ένα παγκόσμιο παλλαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της φτώχιας, που έχει αγγίξει ακόμα και την καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος την Wall Street που έχει θορυβήσει τις απανταχού άρχουσες τάξεις και που για μας τους Έλληνες ίσως να φαντάζει και ολίγον αισιόδοξο.
Γεγονός είναι πάντως ότι διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» υπέρ της αλλαγής και της αληθινής δημοκρατίας και ενάντια στην απληστία και τη διαφθορά διοργανώνονται σήμερα (15/10/2011) σε δρόμους και πλατείες από την Αμερική ως την Ασία και από την Ευρώπη ως την Αφρική. Οι πολίτες του κόσμου θα διαδηλώσουν σε 951 πόλεις σε 82 χώρες κάτω από το σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».
Το σύστημα τώρα δοκιμάζει τις αντοχές του, το πειραματόζωο είμαστε πάλι εμείς, όπως τότε επί Μέτερνιχ, ενώ εξετάζονται οι αντοχές οι δικές μας και οι δικές τους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έφτασαν στην Ηγουμενίτσα με τεθωρακισμένα οχήματα οι στρατοχωροφύλακες της Ευρώπης η γνωστή δύναμη EURO.GEND.FORCE (Εuropean Gendarmerie Force) που τελικά εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα. Αν τελικά επαληθευτεί το γεγονός, που καταγγέλθηκε και στη Βουλή, τότε σίγουρα κάποιοι που κυβερνούν τον τόπο έχουν εντολή να κάνουν ότι κάνουν γιατί υπάρχει στόχος και οι εντολείς τους βλέποντας το αδιέξοδο στέλνουν και τους μπράβους για την υποστήριξή τους.
Η επίσημη δικαιολογία ότι ήλθαν για «άσκηση» με την αστυνομία, τουλάχιστον προκαλεί σαρκασμό για την χρονική στιγμή που επιλέχτηκε. Αλλού αυτά.
Άρα όλα όσα συμβαίνουν ακολουθούν ένα σχέδιο εξόντωσης και καταδυνάστευσης με εκτελεστές αυτούς που μας κυβερνούν και με μοναδικό όπλο τη γενεσιουργό αιτία κάθε συμφοράς: Το Χρήμα.
Μήπως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πραγματικό πόλεμο;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου