Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Κάηκε» το σενάριο εκλογών με δίλημμα «νόμος ή αταξία»

Ο πολιτικός αμοραλισμός του Μαξίμου τους έκανε να εξετάζουν την Παρασκευή ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με δίλημμα «νόμος και τάξη ή αταξία». Αλλά αυτό το ενδεχόμενο «κάηκε» το Σάββατο επειδή δεν έπιασε στο λαό, αλλά ούτε και στο «Μέγκα» που έκανε τη μεγάλη… ανακυβίστηση.
Οι εγκέφαλοι του Μαξίμου εξέτασαν αν μπορούν, και μέχρι ποιο σημείο, να εκμεταλλευθούν όσα έγιναν στις παρελάσεις και την στάση του Παπούλια.
Η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο που επιχείρησαν, αλλά το αποτέλεσμα θα είχε μηδαμινή επίπτωση – τι σημασία έχει για το ΠΑΣΟΚ, που παίρνει 14,7% αν πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και του πάρει 1% – 2%;Εκείνο που σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι με την εξουσιαστική νοοτροπία ήταν μήπως τα γεγονότα στις παρελάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην κοινωνική πλειοψηφία. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα χωρίς φίλους, απομονωμένο από όλους (κόμματα, κοινωνικούς φορείς, πολίτες κ.λπ.). Τα επεισόδια στις παρελάσεις (κυρίως στη Θεσσαλονίκη) ίσως έδιναν τη δυνατότητα να αποκτήσει «φίλους», να ξαναβρεθεί δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία.
Τι ήθελαν να δουν στο Μαξίμου; Αν θα δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο κομμάτων και κοινωνικών δυνάμεων απέναντι σε όσους κατηγορούνται ότι διασπούν την τάξη. Σε μία τέτοια περίπτωση ίσως και να γίνουν εκλογές με δίλημμα «νόμος και τάξη ή αταξία».
Η μέθοδος αυτή:
α) στοχοποιεί την αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ (ως το σύνηθες θύμα/δράστης)
β) υποβαθμίζει την προβοκατόρικη δράση ακροδεξιών ομάδων, που ακόμη και η Αστυνομία επισημαίνει την παρουσία τους (π.χ.. γιατί κανείς δεν λέει ότι το «Παπούλια προδότη» ακούστηκε από αυτή την ομάδα;)
Απέναντι στους στοχοποιημένους η κυβέρνηση θα είχε να επιδείξει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ (διαβάστε το «Παιχνίδι Καρατζαφέρη – ΓΑΠ με φόντο τις παρελάσεις»), τη Ντόρα, τον Κουβέλη (όχι το ΚΚΕ, που ξεκαθάρισε ότι δεν παίζει σ’ αυτό το παιχνίδι). Αυτή θα ήταν μία κοινωνική, πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μπορεί να εμφανιστεί ως ενιαία δύναμη – οι τρόποι να επιτευχθεί επικοινωνιακά είναι γνωστοί και έχουν εφαρμοστεί από το ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν.
Για να εφαρμοστεί το σχέδιο, έπρεπε να δουλέψει η «επικοινωνία», καθώς η κοινωνία είχε ήδη απορρίψει την εκδοχή «ο κακός ΣΥΡΙΖΑ». Το Μαξίμου είπε ψέματα στους δημοσιογράφους (π.χ. για αποδοκιμασία Δημαρά, για τον δήθεν ΣΥΡΙΖΑίο που χτύπησε τον Μαγκούφη). Η αποκάλυψη των ψεμάτων του Μαξίμου εξόργισε τους δημοσιογράφους, αλλά και άλλαξε τη γραμμή του «Μέγκα». Με εντολή Παναγιωτόπουλου (δηλαδή από «ψηλά») βγήκε ο Γλέζος, ένα από τα λίγα πρόσωπα που μπορούν να σταθούν ηθικά και πολιτικά απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν το τελειωτικό χτύπημα: και τους έπιασαν να λένε ψέματα και έχασαν τον ιδεολογικό αγώνα.
Κάπως έτσι κατέρρευσε η επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ να προσπορίσει κομματικά οφέλη, αλλά κυρίως να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές έχοντας αλλάξει την ατζέντα και έχοντας εγκλωβίζει την ΝΔ και τα μικρά «πρόθυμα» κόμματα στην τακτική του. Οι εκλογές θα γίνουν με θέμα την οικονομία.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου