Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Όλοι του λένε “φύγε”, αλλά αυτός δε το κουνά


“Θα το παλέψω. Δεν θα φύγω από εδώ αν δεν υπάρχει συνολική λύση. Με μερική λύση δεν φεύγω».
Αυτά είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν μπει χθες στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, ενώ ο κόσμος απέξω είχε αποκλείσει το ξενοδοχείο απαιτώντας το δίκαιό του.
Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες παρουσιάζουν σήμερα την δήλωση αυτή ως «στίγμα της αποφασιστικότητάς του να φτάσει μέχρι τέλους για την εξεύρεση συνολικής λύσης στην αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους».
Στην παραγματικότητα ο κ. Παπανδρέου παζαρεύει το προσωπικό του … μέλλον αφού όλοι ξέρουμε ότι εκτός από τον ίδιο και τους κηπουρούς του όλοι οι υπόλοιποι θέλουν εκλογές. Και ιδίως ο κ. Βενιζέλος.

Είθισται, αλλώστε, τα θαύματα να κρατάνε τρείς μέρες.  Στην Ελλάδα του σημερινού ΠΑΣΟΚ, δεν κρατάνε ούτε μία.  Και πριν ξημερώσει η δεύτερη μέρα μετά την αήθη συμφωνία που επέβαλε στη χώρα μας η Γερμανία, οι αρχικοί (χλιαροί είναι η αλήθεια) πανηγυρισμοί φθίνουν:
- Οι πολίτες σε όλη τη χώρα έδειξαν πού έχουν γραμμένη την προθυμία της κυβέρνησης.  Και ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες  προσπάθησαν να καπελώσουν και να αξιοποιήσουν για πάρτη της κυβέρνησης τα γεγονότα  στην Θεσσαλονίκη, δεν μπόρεσαν να μας εξηγήσει τι ακριβώς έγινε στην υπόλοιπη χώρα.  Εκτός και αν οι ‘’φίλοι εφέδρων καταδρομέων’’ οργανώθηκαν εν μία νυκτί πανελλαδικά και βρίσκονται  προ των πυλών της κατάληψης των χειμερινών ανακτόρων

- Η πρώτη δημοσκόπηση δείχνει αυτό που υποψιαζόμασταν όλοι, αυτό που βλέπουμε γύρω μας, ότι η συμφωνία δεν ικανοποίησε σχεδόν κανέναν και ότι δεν περνάει ούτε με δημοψήφισμα.  Έδειξε επίσης και την εκλογική επιρροή που απολαμβάνει το κυβερνών κόμμα, παρά το γεγονός οτι και όλοι υποψιαζονται πως τα κυβερνητικά ποσοστά βρίσκονται πολύ χαμηλότερα κι απο αυτά που παρουσιάζει η …φιλοκυβερνητική εταιρεία στο ΒΗΜΑ.
- Σύσσωμες οι εφημερίδες, καθεστωτικές και μη, κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση και τους άθλους της, στα κυριακάτικα φύλλα.

- Η Fitch δηλώνει αυτό που και εμείς επισημάναμε ως κίνδυνο αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της συνόδου, ότι δηλαδή ποσοστό κουρέματος 50% θα εκληφθεί ως κανονική χρεοκοπία, ανεξαρτήτως αν βασίζεται σε κίνητρα (δ)εθελοντισμού.  Μην τους ακούτε αυτούς, αυτοί είναι οι κακοί τοκογλύφοι που κερδοσκοπούν εναντίον μας και θέλουν να ρίξουν την εθνοσωτήρια και λαοπρόβλητη κυβέρνηση, αμαυρώνοντας τη διαπραγματευτική δεινότητα του πρωθυπουργού και αμφισβητώντας τις θυσίες του λαού

- Διάσημοι οικονομολόγοι ανά την υφήλιο προειδοποιούν ότι ένα κούρεμα μικρότερο του 70 – 80% δε λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ άλλοι μιλάνε ανοικτά για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ, ως μόνη λύση πλέον.  Αυτοί είναι ζηλιάρηδες και φθονεροί, γιατί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια χρυσοφόρα θέση συμβούλου παρά τω πρωθυπουργώ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί το κυρίως μενού, δηλαδή οι τεχνικοί όροι που συνοδεύουν τη συμφωνία και που πληροφορίες από τη Γερμανία λένε ότι θα είναι από δυσβάσταχτοι έως αποικιοκρατικοί.  Αν δηλαδή η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το καρότο, το υποτίθεται θετικό σημείο της συμφωνίας, τι πρόκειται να γίνει όταν θα σκάνε το ένα μετά το άλλο τα μαστίγια;
Και καθώς όλα αυτά παρελαύνουν γύρω τους, ο χοντρός και ο λιγνός εκτοξεύουν τη μία σαχλαμάρα μετά την άλλη, παίζοντας με τη νοημοσύνη και τα νεύρα μας.
Αποτελεί ύψιστη ωριμότητα στην πολιτική, αλλά και στη ζωή, να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις.  Αλλά η ωριμότητα, ουδέποτε δυστυχώς υπήρξε ιδιότητα του κυβερνώντος κόμματος.
Κακοφωνίξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου