Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Κεκαρμένοι και κα(η)μένοι


Μετά τη νέα συνέντευξη τύπου του κ. Βενιζέλου που προσπάθησε να μας πείσει πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε, και μετά το διάγγελμα Παπανδρέου που θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε καμένοι από χέρι.
Μια τόσο σημαντική συμφωνία, μια νέα σύμβαση που καλείται να υπογράψει η χώρα και που θα αλλάξει το...
μέλλον της, αλλά ο κ. Αντιπρόεδρος, υπουργός Οικονομίας και καθηγητής για ακόμη μια φορά δεν είπε απολύτως τίποτε.Ή μάλλον τα βρήκε όλα υπέροχα, μόνο ότι μας περιμένουν τα… ουρί στον παράδεισο που μας ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, δεν μας είπε.
Δεν απάντησε και δεν έδωσε εξηγήσεις ούτε καν στα γκρίζα σημεία της συμφωνίας που προβάλλονται από το πρωί στα μέσα ενημέρωσης. Γι’ αυτόν το μόνο που είχε σημασία ήταν η σωτηρία της πατρίδας, φυσικά όπως αυτός την εννοεί.
Προσπάθησε να μας πει ότι κατάφεραν να ενισχύσουν τη συμφωνία του Ιουλίου, να είναι κάτι παραπάνω από αυτήν, όταν όλοι γνωρίζουν ότι εκείνη η συμφωνία ήταν αποτυχημένη από την πρώτη στιγμή.
Νομίζει ότι ο κόσμος είναι άσχετος και ανόητος και δεν καταλαβαίνει ότι κούρεμα του μισού χρέους είναι ομολογία χρεοκοπίας, έστω και συντεταγμένης.
Για το ζήτημε που καίει όλους, δηλαδή την τύχη των ασφαλιστικών ταμείων τι είπε: “Υπάρχουν προβλήματα πίσω από τα οποία πήγαν να κρυφτούν ορισμένοι εμφανιζόμενοι ως Ηρακλείς του μέλλοντος και των ασφαλιστικών ταμείων. Ενδέχεται να έχουμε μια μικρή μείωση στην ονομαστική αξία των ομολόγων των ταμείων αλλά θα είναι μικρή σε σχέση με την εμπορική τους αξία.” Δηλαδή ότι θα χρειαστούν κάθε χρόνο γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να επιβιώσουν δεν είναι τίποτε; Ούτε ότι χάνουν τη μισή τους περιουσία; Πώς είναι καλύτερη αυτή η συμφωνία από του Ιουλίου που εξαιρούσε τα ταμεία;
“Ο κ. Σημίτης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και σοβαρότητα και διαβάζουμε με μεγάλη προσοχή αυτά που λέει και γράφει. Είναι άλλο πράγμα μια απόφαση της ευρωζώνης σε εθελοντική βάση και άλλο το τι μπορεί να λέγαμε πριν από 1,2 ή 5 χρόνια. Οι συνθήκες τώρα ωρίμασαν
…”

Αυτό απάντησε στην ερώτηση γιατί δεν άκουσαν το Σημίτη που τους έλεγε για αναδιάρθρωση. Μα μέχρι τον Σεπτέμβριο άκουγαν κούρεμα χρέους και έβγαζαν σπυριά στην κυβέρνηση. Ξαφνικά ανακάλυψαν τη σημασία του.
Eίπε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς, συντάξεις, φορολογικές επιβαρύνσεις για το 2011 και το 2012. Εκτός ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να τον πιστεύει, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μας τσακίσει από το 2013 αν καταλάβαμε καλά. Όμως, αν κοπεί έστω κι ένα ευρώ από το μισθό μας έχουμε το δικαίωμα να του το τρίψουμε στη μούρη;
Γενικώς, η παρουσία του για ακόμη μια φορά ήταν η γνωστή… Βενιζελική. Μίλαγε επί ώρα για να μην πει τίποτε. Κενός περιεχομένου, ερειστικός, ψεύτης. Κι όσο καιρό μένει στη θέση του θα λέμε όλοι μας ότι είμαστε και κουρεμένοι και κα(η)μένοι.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου