Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει τους … Οίκους, αλλιώς θα μας κυβερνά ο …..Σόρος
Eδώ και μερικές εβδομάδες, η ΕΕ προσπαθεί να κάνει αυτό που έπρεπε να τολμήσει από πέρυσι. Την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, δηλαδή την αντικατάσταση των ελληνικών ομολόγων που ωριμάζουν, με νέα ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας. Με τον τρόπο αυτό το ελληνικό χρέος θα επεκτεινόταν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να ήταν ευκολότερα διαχειρίσιμο.
Ποιοί αντέδρασαν στην λύση αυτή; Πρώτα-πρώτα οι γνωστοί Οίκοι Αξιολόγησης. Προειδοποίησαν πως, αν αποτολμηθεί μια τέτοια λύση,θα εκληφθεί ως “πιστωτικό γεγονός” ή άλλως “τεχνική χρεοκοπία”. Η Ελλάδα από πέρυσι, από τη στιγμή που δεν βγαίνει στις αγορές, σε κατάσταση τεχνικής χρεοκοπίας βρίσκεται,αλλά δεν το …λέμε! Γιατί αντέδρασαν έτσι οι Οίκοι; Για να
προστατέψουν τους πελάτες και τα συμφέροντά τους προφανώς και για να ελέγχουν το “παιχνίδι”. Αντέδρασαν οι Τράπεζες που διακρατούν ελληνικά ομόλογα. Δικαίως, εν μέρει.
Όμως, οι τράπεζες κέρδισαν απίστευτα ποστά στο… πάρτυ.. Θέλουν να τη βγάλουν ανέξοδα και τώρα, που ήρθε η περίοδος των ισχών αγελάδων. Και όχι μόνο αυτό, θέλουν να κερδίσουν και από τα ασφάλιστρα και από τα συντρίμια.
Ή ΕΕ, μόλις τώρα, αντιλαμβάνεται ο,τι το παιχνίδι δεν αφορά μόνον την Ελλάδα.
Η βίαιη υποβάθμιση της Πορτογαλίας είναι μια προκλητική επίδειξη δύναμης των Οίκων Αξιολόγησης για το ποιός έχει το πάνω χέρι.. Στην πρόκληση, απαντάς με πρόκληση. Η ΕΚΤ να δηλώσει ότι θα αποδέχεται κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης, ανεξαρτήτως αξιολόγησης από τους Οίκους. Δεύτερον, να δημιουργηθεί ταχύτατα εντός της ευρωζώνης ένας ευρωπαϊκός Οίκος Αξιολόγησης. Τρίτον να προχωρήσει άμεσα το rollover του ελληνικού χρέους, εθελοντικά για όσες τράπεζες θέλουν και υποχρεωτικά για όσες δεν ..θέλουν. Γιατί διαφορετικά δεν θα κυβερνά η ΕΕ, αλλά ο Σόρος με τον Μπάφετ..
Η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαίρως ταχθεί υπέρ της σύστασης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς, είχε αναδείξει το θέμα αυτό από τις 25 Μαρτίου 2010, κατά τη διάρκεια επαφών του στις Βρυξέλλες, καθώς και στις 16 Ιουνίου 2010, όταν είχε θέσει εκ νέου το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση που είχε, επίσης στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς. Αυτά σε μια εποχή που ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έπαιρνε τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά προχωρούσε στις διαδικασίες ένταξης της χώρας μας στο μηχανισμό του Μνημονίου.
ΚΡ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου