Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα



Τα φορολογικά μέτρα, οι περικοπές στα εισοδήματα και οι απεργίες, οι αντάρτες βουλευτές και οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, κυριαρχούν στα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα.
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στην κόψη του μεσοπρόθεσμου".
"Σε ζοφερό κλίμα μετά τη νέα, άγρια φοροεπιδρομή και τις περικοπές διεξάγονται εν μέσω απεργιών και με τη Βουλή περικυκλωμένη οι δύο κρίσιμες ψηφοφορίες για το.....

μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να ελέγξει βουλευτές της που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής
: "Αρση τραπεζικού απορρήτου χωρίς εισαγγελική άδεια".
"Στη διάθεση των φορολογικών Αρχών όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τις τραπεζικές συναλλαγές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών μιλάει για τα νέα μέτρα, τα διλήμματα και την επόμενη μέρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής
: "Πειραιώς Σεραφείμ: Η Αθηναϊκή Λέσχη «μυρίζει» μασονία".
"Τρανταχτό όχι στην Πρόσκληση της Αθηναϊκής Λέσχης για το Γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ γιατί πιστεύει ότι η Αθηναϊκή Λέσχη είναι ένα «υποκατάστατο», για διπλωματικούς λόγους, της μασονίας, όπως είναι και ο Προσκοπισμός".   

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Συντάξεις: οι τελικές ρυθμίσεις".
"Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ για ασφαλισμένους πριν το 1993, οι προϋποθέσεις για τις μητέρες ανηλίκων και της 35ετίας, τί γίνεται με τις συντάξεις χηρείας και οι αλλαγές στην διαδοχική ασφάλιση περιλαμβάνονται σε ένα μίνι ασφαλιστικό οδηγό που παρουσιάζει σήμερα η «ΒτΚ»".   

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μεσοπρόθεσμο ίσον χρεωκοπία"
"«Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι: Μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπία. Ετσι μας έλεγαν και για το Μνημόνιο, αλλά η αποτυχία ήταν παταγώδης και καταστροφική. Κανείς όμως δεν ζητάει συγγνώμη» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του".


Η ΕΠΟΧΗ
: "Δύο ημέρες που θα συγκλονίσουν τη Βουλή".
"Η Τρίτη και η Τετάρτη μπορεί να είναι δυο ιστορικές μέρες που θα συγκλονίσουν τη Βουλή. Η επιμονή και η αντοχή του κινήματος των πλατειών, η αυξανόμενη μαχητικότητα των εργαζόμενων σε μια αρμονική και γόνιμη σχέση μπορούν να το διασφαλίσουν".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
: "Προβόπουλος: Τέλος χρόνου!..".

"Σαφή προειδοποίηση προς τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για τις επιπτώσεις που θα έχει η αναστολή της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση, απευθύνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος".   

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Οι τόκοι πνίγουν τις θυσίες".
"Παρά την εξαντλητική λιτότητα μέχρι το 2015 και τα 38,4 δισ. που θα πληρώσουμε σε νέους φόρους, επιβαρύνσεις και εισφορές, το χρέος συγκριτικά με τη χρονιά που διανύουμε θα μειωθεί μόλις κατά ένα δισ. (351,4 έναντι 352,4 σήμερα) κι αυτό διότι το υψηλό επιτόκιο αυξάνει και τους τόκους από 15,8 δισ. φέτος σε 21,7 το 2015".


Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ
: "Φακέλωσε το ΠΑΣΟΚ τους μισούς Ελληνες με 6 παράνομες βαλίτσες της ΚΥΠ".
"Με τουλάχιστον πέντε «βαλιτσάκια» τηλεφωνικών υποκλοπών, τα οποία «ξεφεύγουν» από τον έλεγχο του Εισαγγελέα και της αρμόδιας Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών, εφοδιάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μέσα στο 2010".


Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: "48ωρη γενική απεργία με παλλαϊκό εγερτήριο κόντρα στο «Μεσοπρόθεσμο»".
"«Καμιά αυταπάτη - ούτε λεπτό χαμένο!». Με αυτά τα λόγια το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, να δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της απεργίας, που πρέπει και μπορεί να δώσει «γροθιά» στο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των υπηρετών της".


Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής
: "«Επίθεση» στα εισοδήματα μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών".

"«Επίθεση» στα εισοδήματα μισθωτών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών έρχεται μέσα από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά θέματα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ειδικότερα προβλέπεται αύξηση εισφορών σε εμπόρους, βιοτέχνες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, δημοσιογράφους, μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους αλλά και αγρότες, και μείωση των συντάξεων, ακόμη και σε Ναυτικούς".


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
: "Στημένο παιχνίδι σε βάρος όλων των Ελλήνων".

"Το μεγάλο παιχνίδι είναι «στημένο» - μην πέσουμε στην παγίδα! Για να μας αβαντάρουν ΗΠΑ και Μέρκελ, δεν σηκώνει λάθος κόντρα μπλόφα".


ΤΟ ΑΡΘΡΟ
: "«Ανίατη περίπτωση» ο Σαμαράς;".

"Σε «μαύρο πρόβατο» όλης της Ευρώπης έχει μεταβληθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αφού πλέον έχει να αντιμετωπίσει την οργή των ευρωπαίων ηγετών για τη στείρα άρνησή του να συναινέσει στην κυβερνητική πολιτική".


ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής
: "Πανάκριβη διάσωση. Ενας μισθός υπέρ... τρόικας και πατρίδος".

"Έναν μισθό από όλους αφαιρεί η κυβέρνηση με τα νέα σκληρά μέτρα που επέβαλε η τρόικα ως «εθνική συμμετοχή», μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές, στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας από τη χρεοκοπία".   

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Φοβερά στοιχεία μίζας στα υποβρύχια".
"Στοιχεία που κόβουν την ανάσα περιέχει η γερμανική δικογραφία για τα υποβρύχια και σκανδαλωδώς ακόμα δεν έχει συνενωθεί με την ελληνική δικογραφία. Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά είναι κυριολεκτικές βόμβες για τους Ελληνες λαδιάρηδες και μιζαδόρους".


ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής
: "Η μεγάλη ληστεία".
"Πέντε χιλιάδες ευρώ θα είναι το πρόσθετο βάρος κάθε ελληνική οικογένειας μόνο από την άνευ προηγουμένου φοροεπίθεση που προβλέπεται στο Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα), που αποτελεί το αντάλλαγμα για άλλη μια επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας με ακριβά διεθνή δάνεια".


ΤΥΠΟΣ της Κυριακής
: "Βάζει φόρο με διάταξη-βόμβα και στις εισφορές!".

"Για 1 εκατ. επαγγελματίες οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα, αλλά θα εκπίπτουν κατά 20% από το φόρο. Ανοίγει ο δρόμος για υπερφορολόγηση και των μισθωτών".

Realnews: "Μπένι, δεν ...βγαίνει".

"«Μπένι, δεν... βγαίνει» είναι το μήνυμα που αποστέλλουν για το Μεσοπρόθεσμο στον Ευάγγελο Βενιζέλο οι κυβερνητικοί βουλευτές, η αντιπολίτευση, οι φορείς της οικονομίας και οι «πλατείες», την ίδια στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τόσο τυχόν καταψήφιση του Προγράμματος, όσο και τυχόν ανάπτυξη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και στον τομέα της φορολογίας".   

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αν πέσει η Ελλάδα γκρεμίζεται η Ευρώπη".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΞΠΡΕΣ
: "Σε εκκρεμότητα 85 δισ. στο νέο πακέτο στήριξης".
"Οι υπουργοί του Eurogroup, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, θα κληθούν να προχωρήσουν σε μια πρώτη εκτίμηση για το πώς θα καλυφθεί ποσό 85 δισ. ευρώ, που αποτελεί τον «άγνωστο Χ» στην εξίσωση του νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, το οποίο θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας έως και το 2014".


ΚΕΡΔΟΣ
: "Με σύνθετο μοντέλο αξιοποίηση περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις".

"Έναν μικρό... ΟΔΔΗΧ για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και τη μείωση του δημοσίου χρέους συστήνει ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών μέσω της δημιουργίας του ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου