Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δεν γλιτώνουμε ούτε τα μέτρα, ούτε τις δηλώσεις του ΓΑΠ



Αφού τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε στην κυβερνητική επιτροπή και το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο, η Βουλή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω. Η ουσία είναι ότι δεν γλιτώνουμε τα μέτρα – φωτιά που μας βάζουν “καπέλο” για τα επόμενα χρόνια. Όπως δε γλιτώνουμε και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ότι σώζεται η χώρα από την πολιτική της κυβέρνησης.
«Η Κυβέρνησή μας έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ψήφος αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της εντολής για τη συνέχιση της δύσκολης, εθνικής προσπάθειας, που ξεκινήσαμε πριν 20 μήνες. Μιας σκληρής μάχης για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας. Μάχη στο εσωτερικό, για να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψούν όλοι οι Έλληνες. Μάχη στην ΕΕ και διεθνώς για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα στην πορεία της χώρας. Να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας και να καταστήσουμε διαχειρίσιμο το χρέος».
Όλα αυτά τα είπε σε μια έξαρση έπαρσης για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και που οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι περίπου 11 εκατ. Έλληνες.
Και συνέχισε λέγοντας για το μεγαλόπνοο έργο που έχουν σχεδιάσει:
«Το συνολικό διεθνές περιβάλλον είναι σκληρό. Είναι ασταθές και συχνά αμήχανο. Αλλά ξέρουμε που πάμε. Υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο που εφαρμόζουμε μέχρι το 2013. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Όπως έκανε μέχρι τώρα, παρά την καταστροφολογία και την μιζέρια ορισμένων. Βρισκόμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Απόφασή μας είναι να εγγυηθούμε με κάθε τρόπο και εγγυόμαστε τη σταθερότητα της πορείας μας, την προοπτική της κοινωνίας μας και την ριζική αλλαγή της πατρίδας μας. Αυτή η απόφαση είναι αδιαπραγμάτευτη».
Αν καταλάβαμε καλά, το εθνικό σχέδιο είναι για να σωθεί η χώρα μέχρι το 2013, ή για να καταστραφεί μέχρι τότε;
Η Σύνοδος Κορυφής που ξεκινά αύριο θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας. Αν και Γερμανοί αξιωματούχοι διαρρέουν ότι δεν θα υπάρξει οριστική λύση, εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο δείπνο θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα και θα τεθούν τα ζητήματα του νέου δανείου για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου