Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το δούλεμα από τον ΓΑΠ συνεχίζεται



Δεν μπορεί, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος που έσωσε τη χώρα αλλά οδηγεί στον Αγύριστο τους πολίτες. Η συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν πως όταν είναι στο εξωτερικό η γλώσσα πάει… ροδάνι, αλλά μάλλον για εντελώς άσχετους λόγους και για διαφορετικά πράγματα από αυτά που ενδιαφέρουν τους πολίτες.
Αφού ο κόσμος έφαγε την ψυχρολουσία του την Πέμπτη από τον Β. Βενιζέλο, κι αφού δεν ξέρει καν αν αυτά θα είναι τα μέτρα, ή θα υπάρξει και συνέχεια, ήρθε και ο Γ. Παπανδρέου να τον αποτελειώσει.
Η αρχική του τοποθέτηση ήταν ότι αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και το ερώτημα είναι γιατί το είπε αυτό; Για να δείξει συμπόνια;
Αν ήθελε να φανεί χρήσιμος ας έπαιρνε πίσω τα μέτρα. Είπε όμως και το εξής καινοφανές: Ότι τα μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη στην ουσία προστατεύουν αυτές τις κοινωνικές τάξεις, λέγοντας πως σε ενδεχόμενο χρεοκοπία αυτές οι τάξεις θα πληγούν περισσότερο. Για το καλό μας δηλαδή τα κάνει όλα…
Για την τεράστια… επιτυχία του να πάρει την πέμπτη δόση και το δάνειο είπε: “Μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, αφού εξασφαλίσαμε την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από όλα τα ταμεία της ΕΕ“.
Αν τα καταφέρει όπως τα κατάφερε τόσους μήνες τότε η ανάπτυξη είναι σίγουρα… εκτελεσμένη. Θα γίνουμε Ουγκάντα και ούτε που θα το καταλάβουμε.
Έστειλε μήνυμα στους αντάρτες βουλευτές και σε όσους σκέφτονται να… μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες καθώς επανέλαβε αυτό που λένε σε κάθε ευκαιρία οι δανειστές μας ότι προϋπόθεση για να πάρουμε τα χρήματα στα χέρια μας είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού του νόμου. Ο εκβιασμός συνεχίζεται δηλαδή…
O κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν έχουν γίνει ακόμα αρκετά για τη μείωση των δημοσίων δαπανών και παραδέχθηκε την αδικία στο φορολογικό σύστημα καλώντας συγχρόνως τους Έλληνες πολίτες αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την εξυγίανση του φορολογικού ζητήματος.
Την ανικανότητα του ίδιου να στήσει έναν στοιχειώδη μηχανισμό και να κυνηγήσει τους πραγματικούς φοροκλέφτες, την μεταθέτει στους άλλους πολίτες. Να βοηθήσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πληρώνοντας ότι τους απέμεινε για να φτιάξει ο Παπανδρέου το σύστημα. Είναι απίστευτος …
Τέλος επανέλαβε τα σενάρια περί επιτρόπων που θα έλθουν στην Ελλάδα. Είπε ότι θα πάρει τεχνογνωσία από ειδικούς που θα βοηθήσουν στην Υγεία, την Παιδεία, την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση κ.λπ. Παραδέχθηκε δηλαδή ότι είναι ανίκανος να φτιάξει ένα στοιχειώδες κράτος και θα έλθουν οι ξένοι να το κάνουν.
Και τότε αυτόν τι τον θέλουμε. Να πάει σπίτι του να ησυχάσουμε κι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου