Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Για πρώτη φορά 48ωρη γενική απεργία




Την πρώτη 48ωρη απεργία κήρυξαν για την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη, χαρακτήρισε αναπόφευκτο τον δρόμο της απεργίας, υπογραμμίζοντας πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε διάθεση διαλόγου.

Σύμφωνα με όσα ο κ. Φωτόπουλος είπε στον κ. Κορκίδη, η ΓΕΝΟΠ ζήτησε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ είτε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο είτε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, «όχι όμως στο πλαίσιο που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο για την Επιχείρηση».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης πρότεινε στη ΓΕΝΟΠ να εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει στη διοίκηση της ΔΕΗ τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου της στην επιτροπή που διαχειρίζεται τις περικοπές, ώστε να γίνεται καλύτερη αξιολόγηση και αν είναι δυνατόν να συμπίπτουν οι διακοπές ρεύματος με τις ώρες κλεισίματος των καταστημάτων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα των εμπόρων.

Γενικότερα, για την Τρίτη προγραμματίζεται απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και στην περιφέρεια σε χώρο και ώρα που θα προσδιορίσουν τα Εργατικά Κέντρα, ενώ την Τετάρτη στις 7 μ.μ. η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα την ΓΣΕΕ, κεντρικά αιτήματα των συνδικάτων είναι η ακύρωση «των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των μνημονίων Ι και ΙΙ, η ανάσχεση του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, ο σεβασμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και «η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων».

Στην 48ωρη απεργία θα λάβει μέρος και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ ξεχωριστή απεργία κατά τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, με συγκεντρώσεις την Τρίτη στις 10 π.μ. στην Ομόνοια και στις 7 μ.μ. στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Τετάρτη, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου