Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

O Λαφαζάνης δεν χειροκροτεί


Προχθές, στη συζήτηση στη Βουλή για τα υποβρύχια, ο Αλέξης Τσίπρας -ως συνήθως- καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του όταν ανακοίνωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων και τη σύμβαση που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, όταν άκουσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει τα περί εξεταστικής, σηκώθηκε όρθιος και χειροκροτούσε, κοιτώντας γύρω του ώστε να πάρουν το σύνθημα οι υπόλοιποι
βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κάνουν το ίδιο. Έτσι κι έγινε.
Όμως, ένας βουλευτής δεν χειροκρότησε. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έμεινε παγερά αδιάφορος και την επόμενη μέρα, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», άφησε να εννοηθεί ότι σχεδόν… αδιαφορεί για το συγκεκριμένο θέμα.
Ενώ όλος ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόταν τα λεγόμενα Αβραμόπουλου και τη σύγκρουση κορυφής του υπουργού Άμυνας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κράτησε ίσες αποστάσεις, λέγοντας ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος «έδωσαν απαντήσεις πώς απαξιώθηκε η άλλοτε κραταιά ναυπηγική βιομηχανία».
Πάντως, η απάντηση δεν βρίσκεται στο ότι όταν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν κραταιά, η Ελλάδα είχε νόμισμα τη δραχμή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου