Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις


Πανικός επικρατεί στην Κουμουνδούρου για ένα… μη θέμα και δείχνει την αδυναμία διαχείρισης ακόμη και τέτοιων ζητημάτων που προκύπτουν.
Πέρασαν 24 ώρες μετά τη διαρροή ότι κυριακάτικη εφημερίδα είχε ρεπορτάζ που έλεγε ότι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ τα τηλέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγει διάψευση. Και μάλιστα μισή, αφού το κόμμα λέει ότι ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο από τον πρόεδρο και σε κανένα κομματικό όργανο. Μάλιστα, αρκετοί βουλευτές επιβεβαίωσαν ότι ναι μεν δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο αλλά καλό θα ήταν να μπει η ΕΥΠ σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, αν και ήδη υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.
Ο δε βουλευτής Κουρουπλής είπε ότι υπήρξε μια συζήτηση γενικού περιεχομένου για τις παρακολουθήσεις. Το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, διέψευσε ότι είπε κάτι τέτοιο ο κ. Τσίπρας αλλά επανέλαβε ότι πρέπει να ελεγχθεί η ΕΥΠ. Γιατί άραγε αφού δεν υπάρχει
θέμα παρακολουθήσεων;
Η καινοφανής σκέψη του κ. Σκουρλέτη είναι ότι από την κυβέρνηση σκοπεύουν να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό καλό είναι να προλάβουν οι ίδιοι κάτι τέτοιο. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι πράγματι υπάρχουν κάποιες παρακολουθήσεις διότι πολλές φορές η κυβέρνηση ξέρει εκ των προτέρων τις θέσεις του προέδρου και κορυφαίων στελεχών του κόμματος.
Έβαλε ο Σαμαράς δηλαδή την ΕΥΠ να παρακολουθεί τον Τσίπρα για να μαθαίνει το μεγαλόπνοο σχέδιο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε τόση απελπισία βρίσκεται η κυβέρνηση; Τόσο πολύ φοβάται τον κ. Τσίπρα; Αστεία πράγματα.
Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με αφορμή τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων Χρυσαυγιτών. Έτσι, συντηρεί το κλίμα των δήθεν… διώξεων της Αριστεράς και τη δήθεν ταύτισή τους από την κυβέρνηση με το άλλο άκρο, την ακροδεξιά. Όμως, ακόμη κι αν υπάρχουν παρακολουθήσεις, τι έχει να φοβηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Έχει κάνει κανένα έγκλημα; Υπάρχει διασύνδεση στελεχών του με ακραίους, με εξτρεμιστές που επιδιώκουν το χάος;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει κάτι τέτοιο. Όμως, η ένοχη σιωπή της επί 24 ώρες για τη διάψευση του θέματος, η αμηχανία στελεχών της, η τελική διάψευση και γενικά η απόσυρση του θέματος που αρχικά φάνηκε ως καταγγελία (και μάλιστα σοβαρή) από τον κ. Τσίπρα, δείχνουν ότι στην Κουμουνδούρου έχουν χάσει τον μπούσουλα. Αλλά και ότι κρατούν και μια πισινή. Διότι αν γίνει κάτι πολύ σοβαρό τότε θα στοχοποιήσουν την κυβέρνηση και την ΕΥΠ και θα πουν ότι υπήρξαν παρακολουθήσεις.
Αλλά δεν τολμούν να πουν και την αλήθεια. Διότι απ’ όσο γνωρίζουμε ο κ. Τσίπρας έχει διαφορετικό κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι ξένης προέλευσης και υποτίθεται ότι προστατεύει από τις παρακολουθήσεις. Το διαψεύδει και αυτό;
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου