Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σχεδόν όσα και τα κλεψιμαίϊκα του Άκη λείπουν από την ΓΕΝΟΠ !

Στα 52 εκατομμύρια ευρώ έφτασαν τα τελευταία χρόνια οι πάσης φύσεως χορηγίες στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, από τη διοίκηση της εταιρίας.

Το υπερβολικά υψηλό αυτό ποσό είναι ανάγκη να ελεγχθεί από τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί που διατέθηκε με πια παραστατικά και τέλος αν δικαιολογούνται οι εν λόγω δαπάνες. 

Τεράστιες επίσης είναι οι χορηγίες, που ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκαν στο αντίστοιχο σωματείο στα ΕΛΤΑ. 

Επειδή πολλές φορές ακούσαμε τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ να υψώνουν την
φωνή τους απέναντι στις εκάστοτε διοικήσεις, είναι καιρός να μάθουμε ποιες ανάγκες κάλυψαν τα αστρονομικά αυτά ποσά, που έλαβαν τα συνδικάτα.
 
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται πολλές φορές οι επικεφαλείς των συνδικάτων, αντί να προασπίσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων, φρόντισαν να προωθούν τον εαυτό τους στην πολιτική σκηνή, ενώ κάποιοι από αυτούς, με δυναμικούς τρόπους πήραν από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, υπέρογκα ποσά για αδιευκρίνιστες δραστηριότητες. 

 

Βεβαίως τις τελευταίες ημέρες και εν μέσω κρίσης, είδαμε και τα χειρότερα. 
Συνδικαλιστής να εκβιάζει την διοίκηση και να ζητάει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, προκειμένου να «επιτρέψει» την δημιουργία μονάδας μελετών σε εγκαταλελειμμένο κτίριο εντός των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. 

Στο κτίριο αυτό με χρήματα από το ΕΣΠΑ, επρόκειτο να εγκατασταθεί το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών και μια Μονάδα Μελετών Βιοϊσοδυναμίας Γενοσήμων Φαρμάκων. 
Αυτό σημαίνει πρακτικά, μονάδα ελέγχου της ισοδυνάμου δραστικότητας των γενοσήμων φαρμάκων, για τα οποία πολύς λόγος γίνεται στις ημέρες μας και πολλοί ασθενείς φοβούνται να τα πάρουν, μια και δεν γνωρίζουν, αν αυτά είναι κατάλληλα για να αντικαταστήσουν τα πρωτότυπα, που έχουν πολλαπλάσιο κόστος.
 
Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο στρεβλά χρησιμοποίησαν την εξουσία τους κάποιοι συνδικαλιστές, υπό την κάλυψη κομμάτων της εξουσίας, των οποίων των οποίων θιασώτες υπήρξαν οι εν λόγω κύριοι.
 
Είναι καιρός οι εργαζόμενοι, όσοι διατηρούν ακόμη τις θέσεις τους, να αφυπνισθούν να πετάξουν έξω από τις διοικήσεις των συνδικάτων, κόμματα και πρόσωπα, που ασχολούνται με την προσωπική τους ανέλιξη και τον παράνομο πλουτισμό τους και να εξυγιάνουν το σημερινό θολό τοπίο…





 
Τάσος Παπαδόπουλος
www.orgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου