Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Άρες μάρες κουκουνάρες ο συνήγορος του Χρυσαυγίτη !

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος… απέλυσε φαίνεται τον συνήγορο και αδερφό του Τάκη Μιχαλόλια. 

Τι να τον κάνει το δικηγόρο αφού έχει ως καλύτερο συνήγορο τον Αλέξη Τσίπρα; 

Μόνο στη Χρυσή Αυγή δεν έχει πάει να γραφτεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού από την αρχή της υπόθεσης βγάζει μια μιζέρια και δυσφορία για τις συλλήψεις. Αλλά πώς αλλιώς θα αντιδράσει. 

Δεν τις έκανε μια αριστερή κυβέρνηση αλλά ο… δεξιός Σαμαράς.

Τώρα, όμως, ξέφυγε από κάθε έλεγχο και μάλιστα εκτός Ελλάδας, εκεί που

υποτίθεται ότι τον ακούνε με μεγάλη προσοχή οι ξένοι. 

Ο κ. Τσίπρας, μη αντιλαμβανόμενος το ρόλο του, αντί να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση που κάνει τιτάνια προσπάθεια να εξαλείψει τη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση, την κατηγορεί κι από πάνω γιατί καθυστέρησε να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή. 

Εδώ λέμε τόσες μέρες ότι το κατηγορητήριο μπορεί να μην είναι τόσο «δεμένο» και ο Τσίπρας ήθελε να ανοίξει ο φάκελος εδώ κι ένα χρόνο. 

Με τι στοιχεία άραγε; 

Αν δεν υπήρχε το αίμα του Φύσσα δε θα μπορούσε κανείς να αγγίξει τους Χρυσαυγίτες.

Όμως, δε σταμάτησε εκεί. 

Από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται και σε συνέντευξη που έδωσε στο Euronews ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι η υπόθεση με τις συλλήψεις και ο αγώνας της κυβέρνησης προσβάλλει το περί δικαίου αίσθημα (!!!)

Είπε ότι δε θέλει να σχολιάσει την απόφαση του ανακριτή σχετικά με τις αποφυλακίσεις κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά δεν υπάρχουν για τις αποφάσεις των δικαστών.

Για την κυβέρνηση, σημείωσε, υπάρχουν ακριβώς γιατί επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα.

Ο κ. Δένδιας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; 

Αναρωτήθηκε επίσης, αν έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη.

«Η σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, δημιούργησε την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι εδώ πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, την πεποίθηση δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία. 


Συνεπώς, συμπλήρωσε, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα».

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση που επιφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Αλέξη. 

«Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη, δικαιολογημένα δημιούργησε στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι η δικαστική απόφαση για τη σύλληψη του κ. Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα. 

Ο κ. Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον καλύτερο συνήγορο και υπερασπιστή τους. Θερμά συγχαρητήρια», σχολίασε ειρωνικά ο κ. Κεδίκογλου.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου