Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η μίνι σύσκεψη στο Μαξίμου για το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ

7A2A4A8CF149641D85B5677261BC7686-3Μίνι υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, κάλεσε τους επτά υπουργούς που θα τον συνοδεύσουν στο Ισραήλ προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τα θέματα που τους απασχολήσουν στο προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ταξίδι τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της ενέργειας και οι διμερείς επαφές με το Ισραήλ, ενώ δεν συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή. Αξίζει να σημειωθεί πως στο επίκεντρο του
ταξιδιού, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, βρίσκονται τα θέματα ενέργειας και υδρογονανθράκων. Στο μυαλό της Ελλάδας βρίσκεται πάντα μια τριμερής συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στους υδρογονάνθρακες.
Εξάλλου ο Πρωθυπουργός φρόντισε να αναδείξει αυτό το στοιχείο και στις ΗΠΑ, όπου δήλωσε ότι οι τρεις χώρες έχουν ενεργειακούς πόρους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με δυνατότητα να καλύψουν το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη ήταν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου